Specijaliteti s pomakom

Tri ukusna noviteta kojima možete oduševiti ukućane ovog Uskrsa

Zadnji je trenutak za rezervaciju svojih slatkih i slanih zalogaja za nadolazeće blagdane

Uvijek ste u potrazi za nekim novim specijalitetom kojim ćete počastiti ukućane i sve goste koji naiđu za blagdane? Ako ste u stisci s vremenom i ne stignete sami pripremiti nešto doista posebno, zadnji je čas da to naručite s jedne od provjerenih adresa za gurmane. Bilo da je riječ o slanim ili slatkim jelima, zanimljivih opcija na tržištu je doista mnogo, a mi smo izdvojili tri u kojima ćete uživati, a usto će biti i odlična tema za razgovor za stolom.

Šunka u kruhu

Ako vam se ne da gnjaviti s pripremom vlastite šunke u kruhu, a kupovne opcije vas do sada nisu baš oduševile, rješenje stiže iz zagrebačke pekarnice Proof33 koja se nalazi na kućnom broju 33 u Ilici. U Proofu33 su, naime, osmislili svoju verziju šunke u kruhu s hrenom, a izgleda i više nego slasno, s nadjevom od usitnjene šunke obavijenim mekim pečenim tijestom. Za cijelu štrucu od 1,5 kg izdvojit ćete 40 eura, a može se naručiti i pola štruce od 0,75 kg za 20 eura. Rezervacije su dostupne putem njihova Instagram profila, a preuzimanja su zakazana za petak i subotu (29. i 30. ožujka) od 8 do 15 sati u Ilici 33.

Pinca

Dok brojne klasične, ali i artisanske pekarnice u svojoj ponudi imaju prepoznatljive aromatične pince ili pak talijanske colombe, splitska slastičarnica Oš kolač slastičarke Tee Mamut već nekoliko godina zaredom nudi malo drugačije pince odnosno sirnice - rade ih od batata, organskog pirovog brašna, limuna s Korčule, naranči i kokosovog ulja! Svoju pincu možete naručiti do sutra, 27. ožujka putem društvenih mreža i mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Čokoladna jaja

Ima li većeg veselja od čokoladnih jaja za Uskrs? Za one najmlađe sigurno nema, a svi odrasli koji u njima vole uživati razveselit će se pri pogledu na novitet brenda Chozen Dražena Zeljkovića. Sa svojim timom ovaj kreativni čokolatijer osmislio je velika čokoladna jaja u tri varijante: Zgužvano jaje teži 650 grama i napunjeno je s 300 grama raznih dražeja iz njihova asortimana (39 eura) dok su Chozen jaje lješnjak (53 eura) i Chozen jaje pistacija (60 eura) težine oko 600 grama i ispunjena su liofiliziranim voćem - možete birati između kombinacije lješnjaka i liofilizirane marakuje ili osvježavajuće pistacije i liofilizirane maline. Ove velike čokoladne poslastice možete naručiti preko njihova webshopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:03