Vaš recept: Torta s dvije vrste čokolade

Nagradili smo prefinu tortu Ivane Čičak s dvije vrste čokolade

Ovo je jedan od onih deserata kod kojih ne mislite koliko ide maslaca i šećera. Ide puno. Jer mora biti bogata. Jer su takvi dani. Jer možete. Naša čitateljica Ivana pripremila je baš takvu; preukusnu tortu s dvije vrste čokolade od koje ćete jedva sačuvati krišku za sebe prije nego se sve razgrabi.

Za ovu čokoladnu divotu trebat će vam:

ZA BISKVIT:

  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 6 jaja
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice kakaa

ZA BIJELU KREMU:

  • 200 g bijele čokolade
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 125 g maslaca

ZA TAMNU KREMU:

  • 200 g tamne čokolade
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 125 g maslaca

ZA PRSKANJE BISKVITA:

  • ekstrakt vanilije
  • 50 ml mlijeka

Priprema:

Miksajte snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi kremasto izradite žumanjke sa šećerom pa lagano dodajte smjesu kakaa, brašna i praška za pecivo. Postupno dodajte bjelanjke i lagano miješajte. Pecite na 180 stupnjeva 20 min. Postupak izrade je isti za tamnu i bijelu kremu. Na pari otopite čokoladu.

U drugoj posudi zagrijte vrhnje za šlag (ne smije kipiti) pa prelijte čokoladu. Miješajte dok se ne sjedine. Ohladite smjesu, dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete mazivu kremu.

Biskvit poprskajte smjesom mlijeka i vanilije. Prelijte prvim dijelom kreme, stavite u hladnjak da se stisne, pa prelijte drugim dijelom kreme. Stavite u hladnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:05