Uopće nije teško

Umijesite bagels peciva i napunite ih neodoljivom kombinacijom - svježim sirom i dimljenim lososom

 Undefined Undefined/Getty Images/istockphoto
Tko kaže da za ručak uvijek mora biti kuhano ili pečeno jelo, kad postoji toliko dobrih ideja. Jedna od njih su svakako i ova meka peciva koje možete puniti omiljenim dodacima


Priprema: 1,5 - 2 sata • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 1 - 3

Trebat će vam:

450 g brašna
300 ml tople vode
20 g šećera
7 g suhog kvasca
10 g soli
posip
jaje
dimljeni losos, svježi sir, kapari, luk, drugi dodaci prema želji

image
Dulezidar/Getty Images

Priprema:

U pola tople vode, 150 ml, otopite kvasac, dodajte šećer i pustite da se diže 5-10 minuta.

U veću zdjelu stavite brašno, po rubu rasporedite sol, i u sredini napravite rupu pa dodajte uzdignuti kvasac i ostatak vode. Umijesite tijesto. Mora biti meko i elastično. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.

Posudu premažite uljem i u nju stavite tijesto i pustite da se diže sat vremena.

Tijesto potom podijelite na kuglice. Pustite da se kratko odmori pa svaku oblikujte u valjak i spojite krajeve. Još kratko zarolajte, kako bi se krajevi spojili.

Ostavite peciva da se dižu pokrivena još 10-20 minuta.

Za to vrijeme u velikom loncu zagrijte vodu.

Ako želite da bagels imaju tamniju koricu i budu žilaviji, dodati možete i žličicu sode bikarbone.

Dignuta peciva kuhajte minutu sa svake strane. Prebacite ih u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje, pospite posipom i soli, ili premažite umućenim jajem.

Pecite 20-25 minuta na 200 do 220 stupnjeva, dok ne postanu zlatni.

Ohladite ih pa ih premazujte krem-sirom, dodajte dimljeni losos, pečeno jaje ili druge dodatke, i poslužite za ručak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:20