7 jela za 7 dana

U tjednu koji slijedi spremite varivo od batata, juneći gulaš, zapečenu piletinu sa sirom i juhu od bakalara

Većinu ovih jela možete pripremiti u većim količinama pa su idealna za stvaranje zaliha za one užurbane tjedne

U tjednu koji slijedi neka vaš lonac radi prekovremeno umjesto vas kako biste ručali fina variva, bogate gulaše, njoke i slična zasitna zimska jela. Započnite tjedan varivom od batata i leće, u utorak zapecite piletinu s tjesteninom i sirom, a srijeda neka bude dan za jaja! U četvrtak spremite klasičnu junetinu s krumpirom i mrkvom, a odmah kupite duplu količinu mesa kako biste u subotu spremili gulaš od junetine i paprike. Riblji petak neka bude obilježen juhom od slanutka i bakalara, a za nedjelju odvojite vrijeme za pripremu ukusnih njoka od batata koje poslužite uz pesto od lješnjaka.

PONEDJELJAK

Jušno jelo može popraviti svaki ponedjeljak, koliko god on bio maglovit i stresan. Izvadite lonac, skuhajte si varivo od batata i leće i uživajte u svakoj žlici ovog vrućeg jela. Poželjeti ćete ga odmah i za večeru.

Varivo od batata i leće

image
Vaaseenaa/Getty Images

UTORAK

Kada vam dosade uobičajeni načini na koje spremate pileća prsa ili zabatke, izvucite ovaj recept i obogatite piletinu tjesteninom, začinima i sirom koji će se rastopiti u pećnici - uživat ćete u svakom zalogaju.

Zapečena piletina sa sirom i tjesteninom

image
From_my_point_of_view/Getty Images

SRIJEDA

Malo vještine, kvalitetna domaća jaja i fini jogurt su sve što vam treba za ovu verziju poširanih jaja koja lako može biti rješenje za doručak, ali i zasitni, a ustvari lagani ručak za one dane kada niste raspoloženi za pretjerano obilne porcije.

Turska poširana jaja

image
Gmvozd/Getty Images

ČETVRTAK

Nekada nam usred hladnog tjedna najviše godi gablec koji smo večer prije spremili polako i bez žurbe, a zatim za ručak samo kratko podgrijali za brzu okrjepu. Ako je pritom riječ o klasiku poput junetine s krumpirom, veselje je još veće.

Junetina s krumpirom i mrkvom

image
Freeskyline/Getty Images

PETAK

Uvijek dobro dođe još jedan recept za jelo s bakalarom, a među favoritima su nam juhe u koje vrijedi ubaciti i koju grahoricu poput slanutka da bude još bogatije.

Gusta juha od slanutka i bakalara

image
Asife/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Svratite danas na tržnicu i obiđite omiljenu mesnicu dovoljno rano da pribavite kvalitetnu junetinu za gulaš koji, ako ga napravite dovoljno, možete bez problema nositi i u ponedjeljak na ručak. Ovakva jela su uvijek bolja drugi ili čak treći dan pa se isplati spremiti veću količinu.

Juneći gulaš s paprikom i začinima

image
Marina Kositsyna/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Nedjelja je idealan dan za uživanje u pripremi hrane, bez žurbe i uz tek nešto malo nereda. Upravo je zato kao stvorena za spremanje mekih njoka od batata s pestom. Uzmite si malo vremena, uključite i ukućane u pripremu i pritom se dobro zabavite.

Njoki od batata s pestom od peršina i lješnjaka

image
Katyenka/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:42