Suhi kolač s maslinovim uljem i grožđem

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 korica 1 limuna
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 250 ml maslinova ulja
  • 400 g brašna
  • 16 g praška za pecivo
  • 1 kg grožđa

Priprema

1. korak
Mikserom tucite jaja sa šećerom pa im zatim rukom miješajući dodajte koricu limuna, vanilin šećer, maslinovo ulje, brašno i prašak za pecivo. Dodajte bobice grožđa, a dio bobica pospite po vrhu kolača.

2. korak
Obložite kalup promjera 24 cm papirom za pečenje pa u njega ulijte tijesto. Pecite otprilike 1 sat na 180°C. Provjerite je li sredina pečena. Po potrebi pecite i do 1sat i 15 min.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 23:33