ZA DVA DANA

Sporo pečena svinjetina s pivom ili ciderom za nedjeljni ručak bez greške

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Napravite ovu sporo pečenu svinjetinu pa je poslužite u sendviču ili uz prilog po želji. Ovaj ručak mogao bi potrajati dva dana...

Trebat će vam:

2-3 kg svinjske plećke

2 veća luka

500 ml cidera ili piva

2 kiselkaste jabuke

2 grančice timijana

ulje

sol i papar

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 165 stupnjeva. Komad mesa dobro natrljajte soli i paprom sa svih strana. U velikoj posudi koja može i u pećnicu zagrijte ulje i sa svih strana zapecite meso. Izvadite meso pa dodajte luk koji ste prerezali na pola. Kada poprimi boju, maknite posudu s vatre i dodajte meso. Dodajte cider ili pivo i 200 ml vode, i vratite na vatru. Pustite da zavrije, a onda ubacite i jabuke koje ste nasjeckali na kockice. Kuhačom ih pogurajte ispod mesa gdje je i luk. Ubacite timijan, poklopite i stavite u pećnicu na tri sata dok meso me omekša i raspada se na dodir vilice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:54