DOBRA IDEJA

Sezona je juhe od buče, a mi je danas radimo s hrenom po receptu Petre Krolo

 Berislava Picek/Cropix
Autorica priručnika i kuharice "Autoimuni nutrivor" s nama je podijelila recept za finu krem juhu od buče i hrena

Trebat će vam:

1 mala hokkaido tikva

½ butternut tikva

1 mali luk

2 češnja češnjaka

10 cm hrena

½ l temeljca

2 žlice maslinova ulja + prema potrebi

1 žličica soli

Za čips od dragoljuba:

2 šalice svježeg lišća dragoljuba

2 žlice maslinova ulja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Operite pa prerežite tikve na pola i očistite ih od koštica. Luk, češnjak i hren ogulite i narežite na komade. Posložite povrće na pleh i poprskajte maslinovim uljem i pecite u pećnici 40 minuta. Prebacite povrće u blender, dodajte sol i temeljac. Izblendajte. Prema želji dodajte čips od dragoljuba koji ste pripremili tako da najprije operete i osušite lišće dragoljuba. Na dlanove stavite maslinovo ulje i utrljajte u svaki list. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Na rešetku stavite papir za pečenje. Posložite dragoljub na papir za pečenje u jednom sloju. Pecite u pećnici 10 minuta na 120 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:17