Salata od heljde i prosa s kozjim sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 20 g heljde
  • 20 g prosa
  • 140 g kozjeg sira
  • 80 g komorača
  • 80 g tikvica
  • 40 g kruške
  • 50 g rukole
  • 100 ml maslinova ulja
  • 50 ml limunova soka
  • 50 g oraha
  • 10 g soli
  • 5-6 malina

Priprema

1. korak

Heljdu i proso odvojeno kratko kuhati u slanoj vodi, zatim ocijediti i obogatiti maslinovim uljem.Komorač i tikvicu narezati na sitne kockice i kratko peći u maslinovu ulju te podliti.

2. korak

Krušku narezati i potopiti u limunov sok. Heljdu,proso, tikvice, komorač i krušku

povezati i po potrebi začiniti. Smjesu položiti na posteljicu od rukole i po salati naribati kozji sir. Ukrasiti s dvije, tri polovice oraha i malinom.

Recept pripremio chef kuhinje Mario Čepek, Restaurant Vinodol

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:00