Rižoto s čimulicama i ricottom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g riže arborio
  • 1 l temeljca (pilećeg ili povrtnog)
  • 3 stabljike celera
  • 4 glavice čimulica, narezanih na trakice
  • 2 dcl bijelog suhog vina
  • malo maslinova ulja
  • 1 glavica luka, sitno sjeckanog
  • 2 režnja češnjaka, sjeckanog
  • 1 jušna žlica maslaca
  • 3 jušne žlice ricotte
  • 1 sušena čili papričica, usitnjena u mužaru ili prstohvat
  • mljevene čili papričice
  • 80 g parmezana, fino naribanog

Priprema

1. korak

Na malo maslinova ulja pirjajte luk, češnjak i celer. Kad luk omekša, dodajte rižu i miješajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklasta. Dodajte vino i miješajte dok vino ne ispari. Podlijevajte rižu temeljcem.

2. korak

Kad je riža polukuhana, dodajte čimulice te nastavite podlijevati i miješati. Kad je

riža skuhana maknite je s vatre, dodajte ricottu, maslac i parmezan. Pospite čilijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 17:14