Punjeni patlidžan u umaku od povrća

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 veliki patlidžan
  • 200 g mljevenog mesa
  • 100 g riže
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 velika mrkva
  • 4 rajčice
  • 1 tikvica
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žuta paprika
  • soli, papra
  • 2 grančice ružmarina
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Skuhajte rižu. Odrežite peteljku patlidžana pa žlicom izdubite unutrašnjost. Nasjeckajte luk i češnjak, pa ih prepržite na ulju. Dodajte meso i pržite dok ne promijeni boju. Naribajte mrkvu i pola tikvice. Dodajte ih smjesi i kratko sve skupa prodinstajte.

2. korak

Potom u smjesu stavite i kuhanu rižu te začinite solju i paprom. Pripremljenom smjesom napunite patlidžan. Nauljite posudu za pečenje. Rajčice, luk i češnjak narežite na veće komade. U posudu za pečenje stavite punjeni patlidžan stavite , a uokolo poslažite narezano povrće koje pospite nasjeckanim ružamrinom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C

otprilike 35 -45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:11