Jako fino

Punjene i zapečene tortilje iz pećnice mnogima će biti puno bolje jelo od lazanja

 Irina Kozmova/Getty Images/istockphoto
Kad govorimo o hrani koja nas usrećuje i tješi, onda bi ovo jelo svakako moglo biti jedan od favorita

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

500 g mljevene junetine
1 veći luk
2 režnja češnjaka
2 paprike
2 konzerve graha
1 konzerva kukuruza
1 žličica čilija
1 žličica dimljene paprike
2 žlice koncentrata rajčice
malo vode ili mesnog temeljca
sol i papar
ulje
tortilje
100 g ribanog topljivog sira

image
Irina Kozmova/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a kada poprimi boju, dodajte meso. Pustite da poprimi boju pa ubacite sitno sjeckani češnjak i papriku. Pirjajte minutu, a zatim dodajte koncentrat rajčice, dimljenu papriku, čili, sol i papar. Zalijte s malo temeljca ili vode, pustite da se krčka 20-ak minuta, a zatim dodajte grah i kukuruz koje ste prethodno isprali. Dodajte još tekućine ako je potrebno, i kuhajte dok se sve ne sjedini. Dodatno začinite prema želji. Dobivenom smjesom punite tortilje, slažite ih u posudu za pečenje, koju ste prethodno premazali masnoćom, a zatim pospite sirom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:11