Profiteroli sa chantilly kremom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • ZA TIJESTO:
  • 500 ml vode
  • 160 g maslaca
  • 75 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • ZA KREMU:
  • 1 l slatkog vrhnja
  • 2 žličice šećera u prahu
  • žličica ekstarkta od vanilije

Priprema

1. korak

U loncu srednje veličine zakuhati vodu i maslac na laganoj vatri. U drugoj zdjeli pomiješati brašno, šećer i sol.

2. korak

Smjesu ubaciti u rastopljeni maslac te miješati dok se ne počne odvajati od stijenki. Malo

ohladiti te dodati jaja, jedno po jedno, neprestano miješajući. Na slastičarski tuljac staviti obični okrugli nastavak i napuniti ga tijestom.

3. korak

Na masni papir istisnuti loptice veličine loptice za golf, međusobno udaljene oko 5 centimetara. Peći u pećnici na 200 stupnjeva, 20 minuta.

4. korak

Izvaditi, svaku malo zarezati sa strane i vratiti u pećnicu da se suše još nekoliko minuta.

Kad se ohlade, špricom napuniti chantilly kremom te složiti u piramidu. Sve preliti čokoladnom glazurom.

5. korak

Kremu ćete dobiti tako da mikserom najvećom brzinom tući dobro ohlađeno vrhnje u hladnoj zdjeli, dok se ne počne zgušnjavati. Dodati šećer u prahu i vaniliju, i nastaviti tući dok ne dobijemo čvrstu kremu, ali ne predugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 16:39