Slatko središte

Pravo je vrijeme da spremite božićne husare s omiljenim pekmezom, nećete promašiti s onim od malina

Ključ je u tome da pečene kolačiće, dok su još vrući, ponovno utisnete kako bi stvorili savršeno mjesto za voćno punjenje

Neke teglice džema i pekmeza s dobrim razlogom čuvamo sve do blagdana: linzeri, husari i slični kolačići jednostavno traže da ih se napuni najfinijim okusima voća. Još kad je pekmez domaće proizvodnje, nema boljeg! Nedavno smo izdvojili preporuke koje pekmeze i džemove vrijedi nabaviti ciljano kako biste ih ubacili u takve poslastice, rolade i druge kolače, a u receptu u nastavku svojih pet minuta slave dobio je pekmez od malina!

Božićni husari s pekmezom od malina

420 g glatkog brašna
100 g finog kukuruznog brašna
150 g fino mljevenih badema
320 g maslaca sobne temperature
4 žumanjka
1 mahuna vanilije
150 g šećera u prahu
8 g soli
korica 2 limuna
pekmez od malina

image
Alleko/Getty Images

Zamijesite tijesto i oblikujte kuglice željene veličine. Kuglice složite na lim za pečenje s nešto razmaka, malo ih spljoštite pa napravite u njima udubine koje ćete kasnije puniti pekmezom. Stavite u hladnjak da se dobro stisnu. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 160°C. Pecite oko 10 minuta - ovisi o veličini keksa. Pečene kekse izvadite i malo stisnite sredinu jer će se u pečenju malo napuhnuti pa je potrebno napraviti mjesta za pekmez. Tada u još vruće kekse špricajte vrećicom pekmez od maline pa vratite u pećnicu na dvije minute, tek toliko da se pekmez malo otopi i dobije koricu. Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite vani da se ohlade i da se pekmez osuši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:08