7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan kuhamo tri fina, gusta i zasitna variva, a pripremamo i wok, tortilje i jednostavnu salatu

Na meniju su ječam, junetina i kupus te piletina i grah na žlicu, ali i nekoliko drugih, baš ukusnih jela

Ovaj tjedan započinjemo jednostavnom idejom za ručak, sendvičem s jajima i šunkom, kao uvod u uskršnji tjedan. Nastavljamo finom, gustom juhom s ječmom i povrćem, a sredinom radnog tjedna radimo salatu od kus-kusa i cikle. Potom je na redu junetina na žlicu s kupusom, dok u petak radimo wok s kozicama. Za vikend, pak, donosimo dvije ideje za sve one koji uz šunku, jaja i hren, vole pojesti i nešto drugačije - mljevenu junetinu s grahom i zapečene tortilje. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Šunka i jaja u sendviču odlična su uvertira u uskrsni tjedan, a ovaj jednostavan receptu uvijek možete sačuvati i za tjedan nakon Uskrsa, kada će vam dobro doći da potrošite ostatke. Brzo, slasno, baš stvoreno za dugi, umoran ponedjeljak.

SENDVIČ SA ŠUNKOM I JAJIMA

image
Badmanproduction/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Juha od ječma i povrća jelo je uz koje vam neće trebati ništa drugo, ali uvijek dobra ideja bit će kriška domaćeg kruha. Volimo je poslužiti i uz tostirani kruh koji smo natrljali češnjakom, a koji cijelom jelu daje još bolji okus i novu teksturu.

JUHA OD JEČMA I POVRĆA

image
Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

U slučaju da ste ipak više raspoloženi za dobru salatu, možda bi vam se mogla svidjeti ova s kus-kusom, ciklom i feta sirom. Osim što je možete skuhati, ciklu uvijek možete i ispeći, a uz nju u posudu za pečenje možete ubaciti i drugo povrće po želji pa njime dodatno obogatiti salatu.

SALATA S KUS-KUSOM, CIKLOM I SIROM

image
Elena_hramowa/Getty Images

ČETVRTAK

Još jedno jelo na žlicu koje bi moglo postati novi favorit tjednog menija. Spojite junetinu i kupus, kuhajte ih dok meso ne postane meko i raspada se na dodir, a zatim sve poslužite uz prilog kao što su palenta ili krumpir ili, jednostavnije, uz krišku dobrog kruha.

JUHA S JUNETINOM I KUPUSOM

image
Angelika Heine/Getty Images

PETAK

Da biste pripremili dobro jelo iz woka ne morate u skupi restoran. Bit će vam dovoljna jaka vatra, dobra tava, malo vježbe i kvalitetni sastojci. Ovog petka na redu su rezanci s kozicama.

WOK S KOZICAMA

image
Thesomegirl/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Kremasto, gusto varivo s puretinom i grahom odlična je ideja i za ručak za dva dana. Napravite veću količinu pa ga prvi dan poslužite na žlicu, a drugi, kada postane gušće, uz tortilje i dobar ljuti umak.

PURETINA S GRAHOM NA ŽLICU

image
Rudisill/Getty Images

NEDJELJA

S tortiljama nikad nema greške, posebice ako ih napravite na ovaj način - dobro, bogato punjene pa zapečene. Koristite sir koji je topiv kako bi se lijepo rastezao kada jelo poslužite još vruće, a uz ovakav ručak odlično će doći i hladno pivo.

ZAPEČENE TORTILJE

image
Rimma_bondarenko/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:12