Humita empanade

Ovaj argentinski specijalitet s kukuruzom i sirom u tijestu savršena je grickalica za svaki dan

 Marko Miscevic/Cropix
Empanade su savršeni zalogaji za druženja, ali i za gablec. Pripremiti ih možete i unaprijed pa u njima uživati u za ručak ili večeru

Recept za humita empanade s kukuruzom, lukom, češnjakom i sirom s nama su podijelile Flavia i Eliana iz Dalmalatinas.

Za tijesto:

2 šalice brašna
1 i pol žličica soli
5 žlica ulja
1 veće jaje
1/3 šalice hladne vode

Za nadjev:

200 g kuhanog kukuruza u zrnu
100 g luka
Režanj češnjaka
1 šalica mlijeka
1 žlica brašna
Topivi sir prema želji

Za premaz:

Voda
Razmućeni žumanjak

Priprema:

Zamijesite tijesto i ostavite ga barem pola sata da se odmara u hladnjaku kako bi imalo lijepu teksturu. Dok čekate, pripremite nadjev. U tavi pirjajte usitnjeni luk i češnjak pa dodajte kuhani kukuruz iz konzerve.

Dodajte brašno i mlijeko pa dobro promiješajte i pustite da kratko krčka dok ne dobijete kremu od kukuruza. Kada se smjesa ujednači, dodajte topivi sir, poput mozzarelle ili gaude. Stavite nadjev sa strane. Kada je tijesto spremno za korištenje, razvaljajte ga na debljinu od pola centimetra. Pomoću kalupa ili šire zdjelice, izrežite kružni oblik za empanadu, a ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i režite sve dok ne iskoristite sav materijal. Na sredinu tijesta stavite dvije do tri žlice nadjeva, premažite rubove s malo vode, preklopite i pritisnite skupa prstima ili nožem.

Premažite empanade razmućenim žumanjkom. Stavite empanade u lim obložen papirom za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 180°C te pecite 15-ak minuta, dovoljno da se tijesto ispeče i zarumeni.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:06