LJETNO GUŠTANJE

LJETNA PRIČA KOJA PRŠTI OD OKUSA: Pečeni patlidžani s mozzarellom i skutom!

 Getty Images/iStockphoto
Ovo je pravi ljetni recept koji će i apsolutne ljubitelje mesa natjerati da razmisle dva puta o meniju!

Za ovu ljetnu priču koja pršti od okusa trebat će vam:

1 veliki patlidžan
4 velike zrele rajčice
1-2 češnja bijelog luka
230 g skute
1 mozzarella (125 g)
listići bosiljka
maslinovo ulje
naribani parmezan
sol

Roasted Eggplant Rollatini Stuffed with Ricotta and Mozzarella
Getty Images/iStockphoto

Operite i posušite patlidžan. Narežite ga po dužini na debljinu otprilike 5 mm. Premažite ga maslinovim uljem, a aztim kratko prepržite na tavici. U međuvremenu mozzarellu narežite na kockice, poslite je i popaprite pa pustite da odstoji u posudici kako bi se ocijedio višak tekućine. Pomiješajte skutu i mozzarellu, dodajte naribanog permezana. Ravnomjerno rasporedite smjesu sa sirevima po patlidžanu, zatim stavite malo bosiljka pa zamotajte u rolicu. Od rajčica, luka i maslinova ulja napravite salsu, nemojte pasirati i pustite da bude malo gušća. Stavite par žlica umaka od rajčice na dno vatrostalne ili keramičke posude, zati posložite rolice, a svaki "kat prelijte sa salsom. obilno naribajte parmezanom i stavite peći na 180°C na pola sata.

Svidio vam se recept s patlidžanom? Isprobajte još:

Tjestenina s patlidžanom

Rižoto s pečenim patlidžanima i cherry rajčicama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:01