Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 1:30 min
Broj osoba: 1 – 5
Sastojci
- 1/2 kg mljevene junetine
- 1 kom jaje
- 2 žlice vode
- 16 žlica krušnih mrvica
- 3 žlice nasjeckanog luka
- 30 ml umaka od brusnice
- 12 žlica umaka od čilija
- 1 žlica smeđeg šečera
- 1 1/2 žlica limunovog soka
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
2. korak
U velikoj zdjeli zajedno promiješajte junetinu, jaje, vodu, krušne mrvice i luk te od dobivene smjese napravite male okruglice. Ova smjesa je dovoljna za deset okruglica.
3. korak
Pecite u već podgrijanoj pećnici od 20 do 25 minuta te tijekom tog vremena jednom okrenite okruglice kako bi se ravnomjerno ispekle.
4. korak
U velikom loncu na niskoj temperaturi izmiješajte umak od brusnice, umak od čilija, smeđi šećer i sok od limuna. Dodajte mesne okruglice i pustite da se lagano kuhaju u umaku sat vremena.
Ukusne mesne okruglice vrlo jednostavne za pripremu.