Juha s kukuruzom i noklicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 250 g kukuruza (smrznutog ili iz konzerve)
  • 2 mrkve
  • 1 peršin
  • 1 jaje
  • glatko brašno
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Na maslinovom ulju zažutite narezani luk, podlijte s malo vode da vam ne zagori. Kada luk postane staklast, dodajte na kolutove narezanu mrkvu i peršin te peršinov list.

2. korak

Par minuta ostavite da se dinsta pa dodajte kukuruz. Podlijte pilećim temeljcem ili vodom. Ako koristite smrznuti kukuruz, trebat će mu desetak minuta da se skuha, dok onaj iz konzerve operite i dobro ocijedite. Posolite i malo popaprite.

3. korak

Od brašna i jaja napravite gušću smjesu pa zakuhajte noklice. Žličicom grabite smjesu i stavljajte ih u juhu, za par minuta će isplivati na površinu.

Savjet: juhu možete napraviti s pilećim mesom i iznutricama, a možete je i izraditi u blenderu i propasirati. Dobit ćete finu gustu juhu koju možete jesti uz pogaču ili kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:02