Juha od pivca

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 2 domaća pivca (pjetla)
  • 3-4 mrkve
  • 1 kapula
  • 3-4 krumpira
  • korijen i list peršina
  • malo celera
  • papr u zrnu
  • sol
  • brašno
  • jaje
  • griz

Priprema

1. korak

Pivce narezati na komade. Očistiti povrće. U duboki lonac staviti meso s povrćem i zaliti vodom. Pokriveno kuhati oko 3 sata na laganoj vatri. Procijediti. Povrće narezati na kockice i kolutiće, usitniti meso. Juhu staviti na vatru, u nju dodati povrće i meso. Izmiješati sastojke za noklice, pa ih ukuhati u juhi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 17:12