Proljetno jelo

Iskoristite sezonu šparoga pa od njih pripremite ovaj hrskavi lisnati tart

 Studiomikara/Getty Images/istockphoto
Od svega nekoliko pomno odabranih sastojaka možete spremiti ukusni obrok za sebe i društvo

Uvijek je dobro u hladnjaku imati paket lisnatog tijesta koji možete izvaditi kada vam se u zadnji čas najave nenadani gosti ili pak kada ostanete bez ideja što skuhati za ručak. Sve što trebate učiniti jest osmisliti kombinaciju punjenja koja će vas posebno razveseliti, a u ovom receptu možete iskoristiti i razne ostatke namirnica kako ih ne biste bacili. Ovaj tjedan neka vam nadjev za brzi tart bude od šparoga, slanine i mladog luka!

Tart od lisnatog tijesta, šparoga i mladog luka

1 paket lisnatog tijesta
2-3 mlada luka
1 šaka šparoga
70 g slanine
100 ml slatkog vrhnja
1 jaje
malo timijana ili drugog začina po želji
sol i papar

image
Studiomikara/Getty Images/istockphoto

Slaninu i luk nasjeckajte na sitno i kratko ih pirjajte na tavi, tek toliko da povene. Neće vam trebati ulje jer će slanina otpustiti svoju masnoću. U posudi pomiješajte slatko vrhnje, jaje, timijan, sol i papar. U smjesu umiješajte slaninu i mladi luk. Lisnato tijesto izvadite iz pakiranja i stavite u posudu za pečenje tako da rubovi budu podignuti. Stavite u pećnicu na 10-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Izvadite i dodajte nadjev, a po nadjevu rasporedite šparoge. Vratite u pećnicu i pecite 30-ak minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Kratko ohladite pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:08