NOVI LJETNI HIT

Imali smo frosé i affogato, a sad imamo sgroppino! Totalno je osvježenje, a lako se priprema

Fotografija: @hansvantriest Instagram

 @hansvantriest Instagram/
Za ovo piće neće vam trebati blender niti poseban alat, samo zdjelica, pjenjača, čaša, alkohol, sorbet i limun

Talijanski sgroppino mogao bi biti novi hit ljeta, predviđa portal Food and Wine. Naime, nakon što smo proteklih godina uživali u affogatu, spoju kave i sladoleda od vanilije, a prošle godine veliki hit bio je frosé, smrznuti pa blendani rose, ove godine radimo alkoholni napitak sa sorbetom od limuna, votkom i proseccom ili - sgroppino.

Radi se tako da se svi sastojci pomiješaju u zdjelici, a zatim, dok su još dovoljno hladni, prebacuju u čašu, poslužuju uz krišku limuna ili limunovu koricu i ispijaju na slamku, nakon ručka, na večernjem ili druženju uz roštilj.

Naš prvi izbor sorbeta za ovo piće je svakako Croccantino od limuna i cvijeta kadulje, o kojem smo nedavno pisali, no ako vam nije dostupan, iskoristite onaj koji možete pronaći u najbližem supermarketu. Također, unatoč tome što se u originalnom receptu koriste votka i prosecco, ako i niste najveći fanovi tih pića, koristiti možete gin, dok umjesto prosecca, koristiti možete i pjenušac po izboru. U nastavku ostavljamo originalni recept.

image
@hansvantriest Instagram/

Trebat će vam:

  • 3 žlice sorbeta od limuna
  • 15 ml votke
  • 30 ml prosecca
  • 1 kriška limuna

Priprema:

U zdjelicu stavite sorbet, dodajte prosecco i votku. Pomiješajte pjenjačom i stavite u ohlađenu čašu. Ukrasite kriškom limuna ili ribanom koricom limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:49