LAGANO I BRZO

Heljdi dodajte šampinjone s bijelim vinom i brzi ručak usred tjedna već je gotov

 Andrey Zhuravlev
Ovako pripremljenu heljdu možete poslužiti uz odrezak po želji, ali i samu, uz žlicu kiselog vrhnja

Trebat će vam:

200 g šampinjona
1 luk
100 ml bijelog vina
300 g heljde
2 lovorov list
1 šaka svježeg peršina
2 žlice kiselog vrhnja
Sol, papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju najprije pirjajte luk. Kada je omekšao, dodajte gljive i zapecite ih sa svih strana. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari. Ubacite grančicu svježeg timijana. Dodajte 2-3 žlice temeljca ili vode i pirjajte dok ne ispari. U posebnoj posudi skuhajte heljdu u koju ste dodali sol, papar i lovorov list. Kada su gljive gotove, u njih umiješajte heljdu, dodajte kockicu maslaca i začinite svježim peršinom. Poslužite uz žlicu kiselog vrhnja i sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:41