Fino varivo s povrćem

Soup with small pasta, vegetables and pieces of meat in a ceramic bowl on a wooden surface

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 poriluk
  • 1 svežanj svježih začina (peršina, celera, bosiljka, majčine dušice i ružmarina)
  • 1 manja glavica luka
  • 1 manja paprika
  • 1 veća rajčica
  • 1-2 mrkve (ovisno o veličini)
  • 200 g krumpira
  • 200 g mahuna (zaleđenih)
  • 200 g graška
  • 1 manja tikvica
  • 250 g blitve
  • 100 g manje tjestenine za juhu
  • 0,5 dcl maslinovog ulja

Priprema

1. korak

Nasjeckajte povrće na manje komadiće. U zdjeli zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popržite luk, poriluk, rajčicu i papriku da omekšaju. Mrkvu i krumpir narežite na male kockice, a mahune na komadiće veličine do 2 cm, pa sve, zajedno s graškom dodajte u zdjelu. Zalijte s onoliko tople vode koliko je potrebno da svo povrće bude u vodi. Kuhajte poklopljeno 10-tak minuta.

2. korak

U juhu dodajte tikvicu, blitvu i češnjak dodajte u juhu i promiješajte pa kad ponovno zavrije dodajte tjesteninu. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu i kuhajte na laganoj vatri dok se tjestenina ne skuha

3. korak

Pustite da juha odstoji 10-15 minuta prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:21