Drobljenac od bresaka i cimeta

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • Za drobljenac:
  • 2 jušne žlice maslaca
  • 2 jušne žlice smeđeg šećera
  • 2 jušne žlice zobenih pahuljica,
  • 1 čajna žličica cimeta
  • malo muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • Za voćni nadjev:
  • 1 žlica maslaca
  • malo smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • malo đumbira po želji
  • šlag ili sladoled od vanilije po želji za posluživanje
  • srednja tvrđa breskva razrezana na kvadratiće (može i jabuka)

Priprema

1. korak

U posudu dodajte sve sastojke za drobljenac te ih dobro promiješajte dok ne dobijete grudice.

2. korak

Voćnu smjesu pomiješajte u zdjelicu koja je otporna na visoke temeprature pa u nju dodajte brekve i maslac. Nemojte koristiti plitku zdjelicu jer će breskve ispusti sokove. Stavite u mikrovalnu na jednu minutu samo da omekšaju. Zatim dodajte sve preostale sastojke. Malo promiješajte.

3. korak

Na vrh voćne smjese stavite pripremljeni drobljenac. Sad stavite na visoku temperaturu samo dvije minute. Kod nekih će trebat i do minute i pol. Poslužite sa šlagom ili sladoledom

Ovaj recept se može napraviti i s jabukom, a ostatak će biti jestiv i do tri dana ako slučajno pretjerate s pripremljenom količinom. Recept je za jednu porciju.

Izvor fotografije: Avrie

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:44