klasik iz djetinjstva

Brzo varivo s piletinom i graškom jelo je na žlicu koje svi obožavaju

Ovaj jednostavan, a tako ukusan specijalitet odlično je rješenje za one dane kada nemate puno vremena za boravak u kuhinji

Budući da je ovo provjereni klasik iz djetinjstva, uvijek mu se svi razvesele kada se pojavi na jelovniku tijekom tjedna. Kada se zaželite jela na žlicu, spremite varivo s piletinom i graškom za svega pola sata! Svakako pratite situaciju u vašem loncu i po potrebi produžite vrijeme kuhanja, sve dok ne bude baš po vašem ukusu.

Brzo varivo s piletinom i graškom

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:
2 komada pilećih prsa
1 luk
2 šalice smrznutog graška
2 mrkve
3 režnja češnjaka
700 ml pilećeg temeljca
¼ žličice soli
⅛ žličica mljevenog crnog papra
2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
2 žlice ulja
1 žlica pirea rajčice

Ogulite i nasjeckajte luk, mrkvu i češnjak. Piletinu narežite na komade, posolite i popaprite. U veću posudu za pečenje dodajte pola količine ulja i pecite piletinu s obje strane 2-3 minute dok više ne bude ružičasta. Izvadite iz posude i ostavite sa strane. Zagrijte drugu polovicu ulja, dodajte luk i pržite dok ne porumeni. Dodajte češnjak, mrkvu, piletinu, grašak i temeljac, promiješajte, poklopite posudu i ostavite da se kuha dok povrće ne omekša, a piletina se ne skuha. Dodajte pire od rajčice, provjerite treba li dodatno začiniti i ukrasite svježim koprom. Poslužite odmah.

image
Marko Jan/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:42