Zimski užitak iz aROMA Gelato Experience: Ovaj panettone od pistacije i mini palačinke morate probati ovih blagdana

Holidays in aROMA

U srcu prosinca, aRoma Gelato Experience ovih blagdana topi srca svojim zimskim delicijama. Ova slastičarnica, poznata po svojem jedinstvenom pristupu i inovativnosti, ove sezone donosi klasične deserte i pretvara ih u nešto čarobno i neodoljivo.

Uz pažljivo odabrane sastojke i kreativne recepture, aROMA Gelato nudi pravu rapsodiju okusa koji pozivaju na slavlje i uživanje u svakom zalogaju. Od kremaste meringe do slasnog lava kolača s gelatom, svaki desert je umjetničko djelo, stvoreno da obogati ovogodišnje blagdansko iskustvo.


image
aROMA Meringa

Kremasta meringa lagana poput oblaka kao blagdanska senzacija

Ništa ne može nadmašiti savršeni gelato. Ili može?

Klasično bi bilo staviti "trešnju na vrh", ali mi smo skloniji komadu domaćeg meringuea, lagano karameliziranog na vrhu. Taj zalogaj hrskave, slatkoće koja se topi u ustima možda je upravo savršeni dodatak.

Ova čarobna poslastica spaja pjenastu, nebeski laganu meringu sa svježim, gustim gelatom, stvarajući harmoniju okusa. Zapečena do zlatno-smeđe boje, meringa pruža topao, karamelizirani završetak koji savršeno dopunjuje hladni gelato.

Kornet s hrskavim raznobojnim posipima možete napuniti okusima od čokolade, tamne čokolade s mljevenim lješnjacima, vanilije, lješnjaka, pistacije, mascarponea s datuljama i orasima, tiramisua, kikiriki maslaca, amaretta, pite od jabuka, ruma s grožđicama, kestena, karamele s morskom solju, teranina, limuna, manga, mandarine, meringe i maline.

image
aROMA Piccolo pancakes

Male palačinke, velika radost - čarolija mini palačinki s bogatim preljevima i posipima

Male, ali punog okusa, ove palačinke su poput toplih zagrljaja u hladnim zimskim danima. Poslužuje se deset komada s preljevom, posipom i porcijom gelata one su pravi izraz slatke radosti.

Meke palačinke vrhunac su svakog uživanja u hrani, ali ako na to dodate gelato i neodoljive preljeve i dodatke, užitak je neopisiv. Malo američke tradicije palačinki, malo talijanskog štiha s gelatom, i svaki zalogaj je pogodak.

Bogati dodaci uključuju razne preljeve poput Nutellina, čokolade s lješnjacima i vafla, kokosa s bademima i vaflima, tamne i bijele čokolade, karamele s keksima, pistacije, te voćnog pirea od marelice, maline ili jagode te jabuke s cimetom i grožđicama.

Za posipanje i zaokruživanje doživljaja tu su cijeli lješnjaci, mljeveni lješnjaci, listići badema, kokos i perlice.

Od 12.-17.12. poklanjamo posebnu poslasticu - uz palačinke kuglica našeg gelata je gratis!

image
aROMA Lava Cake

Lava cake s gelatom - čokoladna eksplozija koja osvaja i u najhladnijim danima

Vrhunac slasti ovog deserta je kada žlica prođe kroz hrskavu koricu lava kolača i zaroni u njegovu toplu, tekuću čokoladnu srž. Ako se na vrh još doda gelato, koji se savršeno stapa s čokoladnom lavom, doživljaj postaje još raskošniji za vaše nepce.

Ovaj desert je prava senzacija - meka, topla čokoladna lava u kombinaciji s hladnim, osvježavajućim gelatom stvara neodoljivu igru temperatura i okusa, osvajajući sva čula.

image
aROMA Pistachio Panettone

Panettone od pistacija kao zelena čarolija i zvijezda ovih blagdana

Ova inovativna verzija klasičnog talijanskog panettona, obogaćena finim pistacijama, savršena je mješavina tradicije i modernog ukusa, pružajući bogat, ali suptilan okus u svakom zalogaju. Zimski blagdani u Italiji nezamislivi su bez panettona, koji svojom veličinom i izgledom plijeni pažnju, a istovremeno oduševljava svojom lakoćom.

Ovaj tradicionalni kolač izvrstan je poklon za domaćine, ili savršena poslastica za uživanje u vlastitom miru. Ovaj panettone je jedinstven - prekriven je finom glazurom od pistacija i obilno posut svježim pistacijama, čineći ga pravom adventskom poslasticom, a u suradnji s aROMA Boutiqueom izradila ga je Kroštula.

Panettone s pistacijom iz aRoma Gelato predstavlja izvanredan poklon za sva blagdanska okupljanja, bilo da je riječ o obiteljskim trenucima ili susretima s prijateljima. Njegova bogata, aromatična tekstura i osvježavajući okus pistacija čine ga savršenim središnjim dijelom svakog stola, okupljajući sve u zajedničkom uživanju.

Također, ovaj elegantan i sofisticiran desert idealan je kao poklon za poslovne partnere i suradnike i svim će profesionalnim odnosima donijeti jedan poseban šarm. Panettone s pistacijom nije samo desert, već praznik za nepce.

image
aROMA Meringa i Lava Cake

Ove zimske delicije možete isprobati na sljedećim lokacijama

Posjetite aROMA, gelato Boutique u Zagrebu (Ulica Frane Petrića 7), Splitu (Riva, Obala Hrvatskog narodnog preporda 23), Dubrovniku (Zamanjina 2), Rijeci (Korzo 26B), Rovinju (Riva Alda Rismonda 16) ili Zadru (Široka ulica 16 i Ulica Elizabete Kotromanić 11) i doživite pravu adventsku čaroliju kroz ove divne zimske deserte.

Svaki od njih donosi posebno slavlje okusa, idealno za dijeljenje s voljenima ili uživanje u samostalnom trenutku slatke sreće.

Zapratite aROMA slatke profile: Facebook & Instagram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:33