IMAMO I RECEPT

Zbog popularne serije "The Watcher" ovih dana svi pričaju o varivu s grahom sjajne Alison Roman

 Netflix/Planet/Profimedia/Netflix/Planet/Profimedia
Ime poznate YouTuberice pojavljuje se u popularnoj seriji kada dvoje likova raspravlja o namirnicama za njezino varivo s grahom

Osim napetih večeri provedenih ispred malih ekrana, trenutno superpopularna Netflixova serija "The Watcher", brojnim je gledateljima donijela i novu omiljenu YouTube cheficu. Naime, u jednoj od epizoda spominje se ime Alison Roman, inače chefice, gastro spisateljice i općenito internet ličnosti iznimno popularne među gurmanima iz cijelog svijeta. Roman na YouTubu trenutno ima više od 200 tisuća pratitelja, recepte dijeli i u sklopu svoje kolumne na The New York Times, a na Instagramu je prati gotovo 700 tisuća pratitelja.

Bez da vam previše pokvarimo daljnje gledanje dramatične, napete serije, reći ćemo samo kako jedan od likova, prolazeći između redova u supermarketu, u seriji ispituje drugog tko je Alison Roman, a odgovor koji dobiva je: "YouTuberica. Brilijantna je, sjajna kuharica, želim biti kao ona", a zatim prebiru po sastojcima kao što je harissa pasta koja će im trebati za varivo od graha po receptu upravo Alison Roman.

Da bi stvar bila još bolja, YouTuberica za ovo spominjanje u seriji nije znala pa se tako ovih dana posebno iznenadila činjenicom da sve više ljudi kuha po njezinim receptima. Kako je objavila na svom Instagram profilu, najprije je mislila da je jednostavno napisala odličan recept, a potom je dobila dojavu o "The Watcheru" i stvari su joj napokon postale jasnije.

Kako biste se i vi okušali u pripremi, u nastavku ostavljamo recept za varivo od graha po receptu Alison Roman. U cijelosti ga prenosimo s The New York Timesa za koji je Roman napravila i video.

Za 4 osobe trebat će vam:

1 velika ili 2 male šake očišćenog kelja ili rapina

Maslinovo ulje

4 režnja češnjaka

1 srednji luk

2-3 žlice harissa paste ili koncentrata od rajčice

Čili pahuljice po želji

3 konzerve bijelog graha, ocijeđenog i ispranog

Oko 900 ml pilećeg ili povrtnog temeljca

1 limun

Oko 55 g feta sira ili drugog slanog sira

1 šalica listova peršina ili korijandra

Jaja, kuhana ili pečena

Priprema:

Očišćeni kelj ili rapine rukama usitnite u komadiće veličine zalogaja. Odstranite tvrdi dio i nasjeckajte ga. Na dobro zagrijanom maslinovu ulju pirjajte češnjak i luk. Začinite soli i paprom. Kuhajte uz povremeno miješanje dok ne poprimi smeđu boju, oko 4 do 6 minuta. Dodajte harissu ili koncentrat rajčice s malo čili pahuljica. Pomiješajte i pustite da se sjedini s uljem. Kuhajte oko 2 minute. Dodajte grah, začinite soli i paprom. Drvenom kuhačom lagano pritisnite nekoliko zrna graha kako biste došli do kremaste unutrašnjosti. Dodajte temeljac i tvrdi nasjeckani dio kelja. Pustite da se kuha oko 15 do 20 minuta ili dok ne dođete do gustoće koja vam odgovara. Dodajte rapine ili kelj i limunov sok. Pustite da zeleno povrće povene, dodatno začinite soli i paprom i dodajte još čilija po želji. Poslužite uz feta sir, posipano sa sjeckanim peršinom i pečenim ili kuhanim jajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:48