Zagreb Wine Gourmet Weekend 19. i 20. travnja

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja održanog u Gliptoteci HAZU i Centru Kaptol, ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend na istoj se lokaciji održava 19. i 20. travnja. Osim izlagačkog djela, bogat program činit će i brojna kušanja, zanimljiv filmski program, tematski aktualni paneli sa značajnim svjetskim imenima i zabavan večernji program. Uoči festivala održana je konferencija za medije na kojoj su program i goste najavili Dražen Lazić, direktor festivala, Ingrid Badurina Danielsson, direktorica za međunarodne odnose festivala, Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, partnera festivala te Žarko Fatović, predsjednik Uprave ERGO životnog osiguranja, novog člana sponzorske obitelji Zagreb Wine Gourmet Weekenda.

Neka od najznačajnijih imena koja će se kroz sadržaj festivala predstaviti publici su Willi Klinger, direktor Austria Wine Marketinga, vjerojatno najzaslužnija osoba za svjetsku renesansu austrijskog vinarstva, Sandro Boscaini, predsjednik Masi Agricole, jedne od najvećih talijanskih vinskih kuća i Chris Blandy, direktora najznačajnijeg proizvođača Madeira, Madeira Wine Company. Uz njih, vina Turske, zemlje iz koje je vinova loza i potekla predstavit će Taner Ogutoglu, direktor Wines of Turkey.

Na samom festivalu ponovo će se održati i dodjela nagrade za najbolja vina po ocijeni žena u organizaciji udruge Women on Wine, premijerno će se prikazati novi dokumentarni film Milke Barišić, Dossier Zinfandel, a proglasit će se i ovogodišnji pobjednici u izboru Dobri restorani. Povodom skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju održat će se i panel Hrvatska vina u EU, na kojem će osim najznačajnijih domaćih sugovornika sudjelovati i predstavnici iz zemalja članica, koji će prenijeti iskustava iz vinara unutar Europske unije.

„Među kuharskim zvijezdama koje će nastupiti u sklopu cooking showa ovogodišnjeg festivala možemo izdvojiti slavnu slovensku cheficu Anu Roš i Talijanku Sliviu Baracchi vlasnicu restorana Il Falconiere, nositelja Michelinove zvjezdice, najavila je Ingrid Badurina Danielsson.

Uoči samog festivala, kroz dva tjedna na različitim lokacijama u Zagrebu, bit će organizirane brojne vinske i kulinarske prezentacije te degustacije, kako bi građani mogli uživati u delicijama i odličnim vinima i prije samog festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:36