Buđenje uz mirisni banana kruh, a vijest koja će vas još više obradovati je da se vrlo lako priprema, a može ostati jako sočan i do tri dana. Čuvajte ga u platnenoj vrećici na sobnoj temperaturi kako ne bi izgubio sočnost i intenzivan miris i okus.
Trebat će vam:
245 g brašna 1 žličica praška za pečenje prstohvat soli 3 veća jaja 80 g šećera 2 veće zrelije banane 170 ml ulja šaka čokoladnih mrvica |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C, a kalup za pečenje kruha prethodno namastite uljem ili maslacem. Pomiješajte u posudi brašno, prašak za pečenje i malo soli. Dok u dugoj pomiješajte jaja, šećer, banane i ulje pa miješajte dok ne bude jednolično. Dodaje suhe sastojke mokrima, a prilikom miješanja postepeno dodajte i čokoladne mrvice pa sve miješajte dok ne postignete jednoličnu smjesu. Izlijte tako pripremljenu smjesu u prethodno namašten pleh i peci te sat vremena, a možda čak i malo duže (sve dok nož ne bude čist kad probodete sredinu). Pustite ga da se odmori koji 15 minuta, pa poslužite samog uz šalicu nekog vrućeg napitka ili omiljenu marmeladu.