Odlična ideja

Umjetnost i vino se vole: Vinska šetnja muzejima u Osijeku poziv je za savršeno dobar vikend

 Unsplash
Zamislite da idete od muzeja do muzeja, pijuckate fino vino i jedete lokalne specijalitete.... Više ne morate zamišljati, oživite maštu

Doživite novo iskustvo posjeta muzejima! Tri muzejske institucije organiziraju jedinstvenu manifestaciju za sve ljubitelje umjetnosti, hrane i vina 25. studenoga (subota). Naime riječ o Vinskoj šetnji muzejima na kojem su snage udružila tri osječka muzeja: Muzej likovnih umjetnosti, Arheološki muzej Osijek i Muzej Slavonije uz potporu partnera Turističke zajednice grada Osijeka, Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije i gradskog prijevoza putnika.

Osim obilazaka izložbi i kreativnih radionica, posjetitelji će uživati u izvrsnoj hrani koja će se sljubljivati s vinom odabranih vinara s osječkom adresom.

Ugodno jesensko poslijepodne započinje u 15 sati obilaskom izložbe Andrija Medulić Schiavone u Muzeju likovnih umjetnosti, predjelom i biranim vinima. Nakon zagrijavanja kroz grafičke listove, organiziranim autobusnim prijevozom ide se do Arheološkog muzeja Osijek, gdje će posjetitelji uz glavno jelo, degustacije vina i nastavak kreativne radionice uživati u izložbi Retrospektiva umjetničkog obrazovanja - 25 godina Škole primijenjene umjetnosti i dizajna nakon koje slijedi desert u Muzeju Slavonije uz birana vina i izložbenu poslasticu Molovanje i farbanje.

image

Muzej Slavonije

Facebook Muzej Slavonije

Jedinstveni koncept ove manifestacije zasigurno će razveseliti mnoge, pa na vrijeme napravite prijavu za ovo događanje jer je broj mjesta ograničen. Prijave se zaprimaju do 23. studenog 2023., a prijaviti se možete putem ovog linka.

Cijena programa je 30 € za pojedinačnu, a 45 € za kotizaciju u paru.

U cijenu su uključeni:

• vinska čaša
• predjelo, glavno jelo, desert
• 6 degustacija biranih vina (vinari s osječkom adresom)
• razgled tri osječka muzeja
• sudjelovanje na tri kreativne radionice
• organiziran autobusni prijevoz s lokacije na lokaciju
• poklon iznenađenja

image
Press

Više informacija možete saznati na društvenim mrežama osječkih muzeja ili:

Muzej Slavonije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 031/328- 778
Arheološki muzej Osijek: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 098 704 415
Muzej likovnih umjetnosti: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 091 221 35 86.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 05:48