U našim redovima: Steamy Creamy

Danas još jedna lijepa vijest – naša ekipa jača je za još jednog člana – blog Steamy Creamy, mjesto na kojem ćete naći ‘najfinije torte i kolače, mirisni domaći kruh i kiflice, fina topla variva i juhe koje te zagriju čak i kad vani puše opaka bura..’ kako kaže Ana Surać, vlasnica tog slatkog kutka. Mi joj želimo jednako tako slatku dobrodošlicu, a sad joj prepuštamo riječ. Ona će vam se sama najbolje predstaviti.

Skoro sve moje najljepše uspomene su vezane uz hranu..

Mamine pohane srdele i najmekša uskršnja pogača bez koje Uskrs nebi bio to što je..babine kiflice koje smo jeli igrajući briškulu i trešetu, tetkini krumpiri pod pekom – najslađi koji postoje i koji su dugo obilježavali naše zajedničke, obiteljske ručkove, tatina riba na gradele – tako meka da se topi u ustima i ljetne večeri za stolom, uz smijeh i razgovor!

Osim motanja po kuhinji dok se nešto krčka i peče, oduvijek sam voljela fotografirati..čak i kao dijete, sa nevidljivim fotoaparatom, a hrana je uvijek bila tu negdje..ne samo kao potreba, već prvenstveno kao užitak, kao ljubav i strast..Bila sam poznata kao dijete koje jede 4 doručka..s maminog bih trčala kod babe na čaj i pecivo, onda kod kume na meko kuhano jaje, a zatim i kod prijateljice – na malo kruha i domaće marmelade.

Kuhinja je za mene uvijek predstavljala magično mjesto gdje nastaju najfinije torte i kolači, mirisni domaći kruh i kiflice, fina topla variva i juhe koje te zagriju čak i kad vani puše opaka bura…

Tako je i danas!

”Ozbiljno” sam počela kuhati prije 4 godine kad sam počela živjeti sa dečkom u Zagrebu. Tada sam skužila da je mama daleko i da je vrijeme da totalno preuzmem kuhinju.

Onda sam negdje, putem, osjetila potrebu da spojim dvije ljubavi – hranu i fotografiju, i da to sve i podijelim s narodom, pa je tako nastao i blog! Da, trebalo mi je malo vremena da se ohrabrim ali na kraju jesam – i nisam požalila!

Blog je moje virtualno utočište..mjesto gdje ne dijelim sa čitateljima samo recepte i fotografije već i dio sebe..dio mojih misli, mog srca. Tu sam potpuno svoja i otvorena. Slano, slatko, jednostavno, komplicirano – nije važno..važno je da je ukusno i fino! Inspiraciju crpim iz kuharica, blogova koje pratim, dok šetam tržnicom ili gradom..dok razgovaram o hrani…ponekad čak i sanjam ono što želim skuhati! Važno mi je da i dalje imam *onaj* osjećaj kad se ulogiram na blog. Onaj osjećaj zbog kojeg je sve i krenulo. Kritike, pohvale, mailovi – sve to me čini boljom, sretnom i tjera dalje!

Inače sam odgojiteljica po struci i ponekad imam osjećaj da je moja skupina djece buduća generacija slastičara jer već naveliko kuhamo i pečemo Volim putovanja, dobru glazbu, oblake, mačke (životinje općenito), knjige, ručni rad, točkice, limunadu, fino vino, čokoladu, Pariz, buvljake…i lijepo posuđe! Znate..ja ću radije kupiti lijepe čaše nego najljepše cipele u gradu..a svaki moj šoping obično i završi tako!

Eto, toliko za sad!

Nadam se da ćete uživati u mojim receptima, pričama i fotografijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:10