Slutimo hit!

Štrudla od janjetine, čobanac, bao bunsi i Teine slastice mogli bi privući mase u Dalmaciju

Štrudla od janjetine, restaurant Androliko

 Franko Kelam/Press
Sve je spremno za treće izdanje popularnog trogirskog food festivala na kojem će se osim gastro, "kuhati" i dobra glazbena izdanja!

Babarol, bavarin, slinček ili barbajol u protekle tri godine postao je od ubrusa koji se stavlja djeci oko vrata i sinonim za odličan street food festival koji je svoj put počeo u Trogiru, a u međuvremenu oduševio i rovinjsku i dubrovačku publiku. Treće izdanje Babarol street food festivala održat će se od 17. do 26. svibnja na platou iza Kule Kamerlengo, a ove godine u njegovom “domaćem”, trogirskom izdanju, u deset svibanjskih dana posjetitelje očekuje prvenstveno odlična gastro ponuda.

image
Franko Kelam/Press
image

Tunaholic burger

Franko Kelam/Press

Naći će se tu Tunaholic fish bar koji se nametnuo kao regionalna street food senzacija sa svojim burgerima od svježe tune, trogirski bistro bar “Corte” sa ponudom bao bunsa i modernih azijskih zalogaja, bistro “Odma tu” dobro poznatog chefa Roberta Predraga Žmire koji će se pored svog restauranta “Mare” po prvi put predstaviti s modernim tapasima s dalmatinskim twistom, te Babarol “kućica” sa slasticama “O’š kolač” koje potpisuje pastry chefica Tea Mamut a na kojoj će se naći i ponuda vrhunskih trendy koktela među kojima je Paloma koja je zaludila Trogirane posljednjih tjedana na pop-up gostovanjima ovog festivala.

Novitet je i “Slavonska kućica” restauranta Androliko’s iz Našica koji je najavio burger i pulled pork sendvič od crne slavonske svinje te svakog vikenda čobanac kuhan u tradicionalnom kotliću. Ono što nas je najviše zaintrigiralo je njegova štrudla od janjetine na pireu od graška s tzatziki umakom! Zazubice rastu i sprema se zaista gastro spektakl!

image

Štrudla od janjetine, restaurant Androliko

Franko Kelam/Press
image

Slastice O‘š kolač

Franko Kelam/Press

Pet ugostiteljskih imena i pet koncerata, brojne radionice, kino na otvorenom, kviz s glazbom uživo, natjecanja u pripremi slastica - sve to u deset dana očekuje Trogirane i njihove posjetitelje.

"Pripremili smo bogat program, a prvo pitanje uz hranu je tko će svirati pa mogu ovim putem najaviti koncerte grupe TBF (26. 5.), Kuzma i Shaka Zulu (25. 5.), Songkillers (18. 5.), Eni Jurišić i Vjeko Ključarić (24. 5.), a za prošlogodišnje odlično zatvaranje bile su zaslužne nakadašnja članica Frajli Marija Mirković i Alka Vuica - pa smo ih, logično, opet pozvali u goste da uveličaju otvorenje (17. 5.)", izjavio je Antonio Franić, organizator festivala.

image

Bao Buns trogirskog bistro bara Corte

Franko Kelam/Press
image

Paloma, hit piće

Franko Kelam/Press

Program će ove godine obogatiti i brojne likovne radionice za mališane, tematski kviz uz glazbu uživo kakav nemamo priliku često doživjeti (19. i 23. 5.), kino Babarol uz animirani film “Mačke u muzeju” (20. 5.) i igrani film Sofije Coppola “Priscilla” (21. 5.), “Normala” stand up comedy show Omera Hodžića (22. 5.),slikarske radionice “Kist i pit” uz gin tonic i Saints Hills rose (18. i 24. 5), nedjeljni kulinarski program “Danas ne kuvan!” kojem su glavni akteri već spomenuti Žmire i chefica Gorana “Goge” Milaković (19. 5.), a ono što će pobuditi zanimanje je natjecanje u pripremi dalmatinske rožate (19. 5.) koje će suditi Tea Mamut, Robert Predrag Žmire i dobro poznati Ivan Pažanin.

image

Robert Predrag Žmire, Tea Mamut i Ivan Pažanin

Franko Kelam/Press

Bogat program pronađite na društvenim mrežama festivala a za prijave na sve sve radionice i programe otvorena je mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

S obzirom da ljubav ide kroz želudac - ovaj najukusniji trogirski festival dočekat će sve posjetitelje širom otvorenih ruku, a ulaz je naravno slobodan!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:30