Slasno i masno

Što se to kuha i peče na splitskom Pazaru otkrila nam je ekipa Gudin Pigerije

Na glavnoj tržnici u Splitu možete kušati fantastična jela nadahnuta receptima iz cijelog svijeta

Svaki grad na svijetu koji drži do svojih stanovnika, veliku pozornost posvećuje tržnicama, a kada se u njih doista ulaže, tada one žive tijekom cijelog dana. Upravo je to okosnica filozofije Gudin Pigerije, novog lokala smještenog u srcu splitskog Pazara, tek tristotinjak metara udaljenog od poznate Rive.

Službeno otvorenje ovog malog splitskog bistroa posvećenog raznim jelima od svinjetine tek slijedi, no već sada, dok se ekipa još sprema za otvorenje i dorađuje posljednje detalje, svako malo netko kod njih zastane i zaviri u prostor kuhinje, privučen mirisom pečenog mesa.

image
Tom Dubravec/Cropix

image

S lijeva na desno: Lucia Pastuović, Lucian Martinis; Mladen Livaja, Josip Šundov, Ale Magar Bihibar i Leonardo Červa

Tom Dubravec/Cropix

image
Tom Dubravec/Cropix

Gudin Pigeria će svaki dan nuditi pečene mliječne praščiće, porchettu, bajadere, sendviče s podimljenom mortadelom, nekoliko različitih jela za doručak, kao i večernji degustacijski meni. Vinska karta uključivat će više od 80 etiketa i to većinom prirodnih vina, kao i četiri vrste gemišta te par koktela. Gudin će na splitskoj tržnici raditi svaki dan u tjednu od osam ujutro do 22 sata navečer,

image
Tom Dubravec/Cropix

Cijelu priču pročitajte u današnjem Nedjeljnom Jutarnjem, a sutra i ekskluzivno na portalu Dobra hrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:00