Prekrasna gesta

Prvo je ovdje pojela najbolju pastu u životu, a onda ju je vlasnik nagradio i desertom za barem 10 osoba

 Instagram
Usputni posjet Osteriji u Veroni ovoj će stjuardesi sasvim sigurno ostati dugo u sjećanju, pogledajte zašto

Da je posjet restoranu vrlo često prekrasno iskustvo, to smo svi naučili. Iz vlastitog iskustva možemo reći da smo na mnogim mjestima i dobro jeli, i dobro pili, da smo odlazili s buteljom vina, pa i bocom domaće rakije, ali i ruku punih domaćih pekmeza, zimnice ili upravo ispečenih kiflica ili čvarkuša. No, da te vlasnik restorana za kompliment na njegovo jelo nagradi kako je to doživjela stjuardesa Hanna, još nismo imali priliku.

Ova je mlada žena za nedavnog posjeta Veroni pojela, kako je istaknula u svojoj Instagram objavi, najbolju pastu ikad. No, tu nije bio kraj.

"Kad smo završili s desertom, vlasnik restorana je došao uzeti tanjur (koji smo doslovno polizali) i pitao jesmo li uživali. Rekli smo mu da je to najbolje što smo ikad jeli, rekao je "vrlo dobro" i nestao. Sljedeće što znamo je da se vraća s CIJELIM LIMOM ZA PEČENJE punim tiramisua i ostavlja ga na našem stolu govoreći nam "uživajte!", napisala je uz objavu reela koji je podijelila sa svojim pratiteljima.

Iako baš ne bismo voljeli da nas darežljivi Talijan hrani tiramisuom kao što je Hannu, možemo samo zamisliti oduševljenje koje je kod nje i njezine prijateljice koja joj je pravila društvo na ručku, morala izazvati ova gesta. Tipično talijanski, rekli bi neki - gostuljivo, prijateljski i od srca. A da ne mislimo jedini tako, dokazuje i da je njezinu objavu u samo četiri dana lajkalo više od 750 tisuća ljudi!?

Ovaj simpatičan scenarij, koji se pokazao i kao sjajna reklama za mali, ali poznati restoran, odvio se u Veroni. Osteria Enoteca Alcova del Frate, koju vodi Massimo Perna, poznat je kako po odličnoj hrani tako i po izvrsnoj vinskoj listi.

Stoga, ako planirate posjet Veroni i tražite iskustvo koje ćete pamtiti cijelog života, kako je napisala Hanna, uputite se u Alcova del Frate koji se nalazi na adresi Via Ponte Pietra 19a. Računajte da dijeljenje porcija naplaćuju dodatno 2 eura, baš kao i za gluten free pastu. Uz jela služe domaći kruh od organskog brašna koji stoji 4,50 eura po osobi. Radno vrijeme im je svaki dan od 10 do ponoći, no kuhinja radi od 12 do 23 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 10:32