SPONZORIRANI SADRŽAJ

OMILJENA JESEN NAM JE I SLUŽBENO STIGLA: Godišnje doba kad tvoja najdraža kuhinjska polica sa začinima ima najviše boja!

 Getty Images/iStockphoto
Stižu nam jesenski dani, a osim pada temperature, ovo godišnje doba trebalo bi te podsjetiti na bezbroj boja koje s njim dolaze

Također, jesen predstavlja početak novih kreativnih, poslovnih i obiteljskih obaveza, a ne postoji ništa bolje od dobre hrane koja će te pripremiti za užurbani dan na poslu ili aktivno druženje s prijateljima.

Preparing  roasted vegetables with garlic and herbs on the baking tray. Autumn-winter root vegetables.
Getty Images/iStockphoto

Kako temperatura pada, tako se u nama budi želja za nečim što će nas brzo ugrijati. Varivo od graha, raznovrsni gulaši ili povrtni đuveč samo su neka od tradicionalnih jela u kojima možemo svakodnevno uživati, ali zašto se ograničiti samo na dobro poznate klasike? Nemamo ništa protiv istih, ali modernije verzije ipak osvajaju naša srca.

Svi oni kojima su bake, tete, mame (ili možda oni sami!) vrijedno pripremale zimnicu za ovu godinu su vjerojatno napunili bocu ili dvije domaće šalše. Ona je pak nezamisliva bez bosiljka, a isto vrijedi i za tjesteninu. Ako volite eksperimentirati, ovaj put preskočite tjesteninu i pesto genovese poslužite sa salatom od kuhanog krumpira, chili papričica i tvrdo kuhanih jaja. Savršena za ručak na poslu, a gotova za tili čas!

Home made freshness potatos salad with freshness spinach and basil pesto sauce and bacon.
Getty Images/iStockphoto

Začini nisu rezervirani samo za jela. Kurkumu, primjerice, iskoriste za pripremu tzv. zlatnog mlijeka. Zlatno mlijeko se radi tako da se u mlijeku na laganoj vatri krčkaju kurkuma, med i par zrnaca crnog papra, a radi se o vjerojatno najboljem načinu s kojim možeš započeti dan.

Turmeric Drink /  Golden Milk  on dark moody background, selective focus
Getty Images/iStockphoto

Tvoj imunološki sustav će ti biti iznimno zahvalan, a lakše ćeš podnijeti hladnije dane koji su pred tobom. Za najbolju Instagram fotku u dobar stari rižoto od vrganja dodaj žličicu kurkume, izgledat će svjetski, a okusi će biti savršeno komplementarni.

Dobro ti je poznat miris slatke mljevene paprike, zar ne? Baš je ona idealna za brzinske zalogaje kada nemaš previše vremena za pripremu jela. Na primjer, njezina slatkoća se idealno nadovezuje uz kravlji sir i vrhnje. Savršena grickalica za odmor kod kuće ili ležeran radni dan je i slanutak iz pećnice budući da je bogat proteinima, ugljikohidratima te vlaknima.

Par prstohvata slatke mljevene paprike će ga dovesti na potpuno novu razinu, a zadovoljit će i tvoju dnevnu potrebu za vitaminom C.

Iskoristi jesen za uživanje u bojama, eksperimentiranje u kuhinji i igranje sa začinima, zabavno je!

Više o začinima pronađite na: www.zacini-inspiracije.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 19:28