U rukama četiri brata

Naša najstarija i najveća obiteljska pivovara slavi tri desetljeća inovacije, tradicije i finih lagera

Braća Nauković

 Samir Cerić Kovačević
Povodom ovog lijepog jubileja braća Nauković predstavili su i novi vizualni identitet najstarijeg piva - Zlatnog medvjeda

Prije trideset godina na uglu Savske i Vukovarske ulice u Zagrebu osvanulo je neobično mjesto s visokim bakrenim tankovima - bila je to mini pivovara i Pivnica Medvedgrad, koja je promijenila način na koji se na ovim prostorima doživljavalo pivo i time udarila temelje današnjeg craft pivarstva. Doista je bio pravi podvig izboriti se za vodeće mjesto na pivskoj sceni i zadržati ga zahvaljujući visokoj kvaliteti piva i mudrom vođenju. No, danas i ta pivovara i njihovo glavno pivo - svijetli lager Zlatni medvjed, slave 30. rođendan.

image

Zlatni medo u redizajniranom izdanju

Samir Cerić Kovačević

U prisutnosti mnogobrojnih partnera, suradnika, djelatnika i novinara, tim je povodom Ivan Nauković - član Uprave te direktor marketinga i prodaje Pivovare Medvedgrad, predstavio i novi vizualni identitet najstarijeg piva.

Uz odličnu, nenajavljenu svirku Savršenih Marginalaca, najavljeno je i Brundanje - dvodnevni Craft, Rock & Street food festival, a food blogerica Marina Obradović (Priče jedne kuhače) pripremila je dva deserta s novim Medvedgradovim specijalima Gavran i Strossmayer. Pivovara Medvedgrad obiteljska je, najstarija i najveća obiteljska pivovara u Hrvatskoj, koja se može pohvaliti s tri desetljeća neprekinutog uspjeha na craft pivarskoj sceni te ovaj jubilej nije samo obilježavanje vremena, već i slavljenje tradicije, inovacije i predanosti.

image

Pivovara Medvedgrad

Samir Cerić Kovačević

Vođenje pivovare preuzela su četiri brata Nauković - Ivan, Nikola, Petar i Luka, koji nakon roditelja nastavljaju s pivskom tradicijom, a mogu se pohvaliti i impresivnim brojkama. Naime, u pivnicama i pivovari zapošljavaju 96 djelatnika, a do ove godine skuhalo se više od 25 milijuna litara i oko 90 različitih vrsta piva. Pri tome se koriste tradicionalni načini kuhanja piva, kao što je dekokcija, čime se postiže punina okusa, kakvu nije moguće dobiti modernim, jednostavnijim i bržim načinom kuhanja piva.

image

Braća Nauković i Božidar Kostanjčar, glavni tehnolog i majstor piva

Samir Cerić Kovačević

Od početaka pa do danas, Medvedgrad je postao sinonim za kvalitetu, autentičnost i čuvanje starih pivarskih zakona, koji govore o čistoći piva, a osim po izvanrednim pivama, ističe se i po društvenoj odgovornosti. Njihova ESG strategija (Environmental, Social and Corporate) formalizirat će dugogodišnje napore odgovornog poslovanja. Svojim humanitarnim inicijativama "Zeko je reko" i "Sretno dijete" pokušavaju ovaj svijet učiniti barem malo boljim mjestom i pomoći najranjivijim skupinama društva - djeci i životinjama.

image

Gosti iznenađenje bili su Savršeni marginalci

Samir Cerić Kovačević

Posebnost Pivovare Medvedgrad je oživljavanje starih zagrebačkih legendi kroz imena piva te ilustracije na etiketama. Zato će tijekom ove jubilarne godine ispričati priču o Medvedgradu kroz pet novih piva. Potražimo li u domaćem pivskom svijetu sinonim za kreativnost definitivno ga možemo pronaći u Pivovari Medvedgrad, jer osim što je dvije godine za redom proglašena najboljom pivovarom u Hrvatskoj (2014. i 2015. godine, proglasio Ratebeer), dobila je nagradu i za dizajn svojih etiketa (CROPACK 2017. godina).

"Ponosan sam na obitelj i sve djelatnike koji su pridonijeli da Pivovara Medvedgrad postane najznačajnija craft pivovara na hrvatskom tržištu. Sada nas veseli i motivira sve ono što nas čeka u idućih trideset godina. Put uspjeha ovisi o prilagodbi promjenama koje donosi vrijeme, no i beskompromisnoj primjeni utabanih pravila. Zato ćemo beskompromisno nastaviti proizvoditi fine i pitke lagere na tradicionalan način, ali uz korištenje moderne tehnologije", dodao je Ivan Nauković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 20:06