DOSTUPAN I KOD NAS

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar zvijezde će ispijati šampanjac Brada Pitta

 Mega Agency/Profimedia/
Organizirate li gledanje dodjele nagrada Oscar i u svom dnevnom boravku, razmislite o tome da i vi nabavite jednu bocu

Na ovogodišnjoj dodjeli prestižne nagrade Oscar, koja će se održati 27. ožujka, gostima će se posluživati šampanjac Fleur de Miraval iz vinograda glumca Brada Pitta, pišu svjetski mediji. Ovo je prvi put da će prisutni na dodjeli ispijati piće iza kojeg stoji još jedna zvijezda.

Brad Pitt šampanjac je napravio u suradnji s dvije važne vinarske obitelji – Perrin i Péters. Fleur de Miraval zapravo je rose šampanjac nastao od chardonnaya i pinot noira, a dobra je vijest da se može nabaviti i kod nas. Distributer Vivat fina vina, naime, ovaj šampanjac nudi po cijeni od 2550 kuna i dolazi upakiran u poklon kutiju.

"Pet godina nakon ideje, svijetu je obznanjena velika vinska novost, zvjezdanog sjaja: vlasnici i partneri slavnog, provansalskog Chateau Miravala u kojem se proizvodi jedan od najpoznatijih svjetskih rosea, Angelina Jolie i Brad Pitt odsada imaju i Fleur de Miraval Champagne koji će biti pušten u prodaju tijekom listopada 2020. godine. U prvoj godini proizvedeno je samo 20 tisuća boca što je izuzetno mala količina ako se u obzir uzme velika potražnja na svjetskom tržištu ekskluzivnih proizvoda. Miraval rose bivši supružnici proizvode u suradnji s glasovitim rhonskim vinarima, obitelji Perrin (članovima prestižne grupe Primum Familiae Vini), a u projektu šampanjca Perrini su ih povezali s međunarodno priznatom šampanjskom kućom obitelji Péters. Fleur de Miraval Rose proizveden je od 75% chardonnaya i 25% pinot noira a u dubokim podrumima odležavao je tri godine kako bi dostigao željenju kvalitetu", stoji na stranici Vivata.

Kako piše The Drinks Business, Pittov šampanjac posluživat će se za vrijeme same ceremonije, ali i za vrijeme službenog afterpartyja dodjele nagrada Oscar te na ostalim događajima povezanim sa samom dodjelom u Los Angelesu, New Yorku i Londonu.

Dobro je spomenuti i kako se na dodjeli Oscara proteklih godina posluživao šampanjac brenda Piper-Heidsieck, dugogodišnjeg sponzora dodjele nagrada. Prošle se godine tako spomenuti šampanjac točio iz posebno dizajnirane boce. Osim toga, ispijalo se i vino iz kalifornijske vinarije poznatog filmaša Francisa Forda Coppole.

Vinarija Château Miraval

Kako su objavili brojni svjetski mediji, među kojima i Decanter i Los Angeles Times, Brad Pitt je nedavno podnio tužbu protiv Angeline Jolie na sudu u Los Angelesu zbog njezine prodaje udjela u vinariji Château Miraval u Provansi prošle godine.

Jolie i Pitt kupili su Miraval još 2008. godine, a odmah po objavi njihova razvoda, mediji su špekulirali kako bi upravo francuska vinarija mogla zadati mnogo muka na sudu. Imanje vinarije Château Miraval bilo je i mjesto obreda vjenčanja ovog popularnog para. Ipak, spomenuta vinarija nije poznata samo kao vlasništvo glumaca već i po proizvodnji izvrsnih rose vina pod stručnim vodstvom vinarske obitelji Perrin u posljednjem desetljeću kako navodi Decanter.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:49