Moja špajza: Dragan Dragojlović Gaga

Chefa Dragana Dragojlovića Gagu u zadnje vrijeme najčešće možete pronaći petkom u zagrebačkom RougeMarinu. Tamo sa svojim kolegom Tomislavom Škuncom osmišljava i kuha menije u nekoliko sljedova. Gaga je kao sous chef radio četiri godine u još jednom poznatom zagrebačkom restoranu, Prascu Dine Galvagna. Ovaj 28-godišnji chef dan započinje turskom kavom kad mu je skuha djevojka Ines, a završava iskorištavanjem namirnica koje su ostale od ručka. Pročitajte što još krije u svojoj špajzi…

5 stvari koje uvijek imam u frižideru jaja, slavonske kobasice, sir, mlijeko i pivo

uobičajeni doručak hrskava adidaska (špek, slanina, panceta), jaje na oko i tekući jogurt Veronika

uobičajena večera volim iskoristiti ono što mi je ostalo od ručka, tipa dobar sendvič od pečenog piceka s listom salate i dresingom od jogurta

kava ili čaj? turska kava, ujutro, kad djevojka Ines kuha, a vani espresso

idealan obrok kasespatzle, rostbeef i salata od endivije

omiljeni restoran Motto am Fluss, 375 km od Zagreba

najdraži kuhar ima ih puno, oni su za mene kao strip-junaci, svako ima svoje tehnike, finte, dumine

omiljeno bezalkoholno piće domaći sok od bazge

omiljeno alkoholno piće s društvom uvijek pivo, uz jelo vino

omiljena namirnica teleća koljenica

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu tahićanska i burbonska vanilija, pasta od pistacija

kod kupnje hrane rastrošan sam na… domaće nešpricano voće i povrće

omiljeni kuhinjski gadget ručno kovani noževi

comfort food Wiener Schnitzel u jednom od bečkih restorana

lokacija za večeru iz snova jedna od prekrasnih jadranskih uvala, na jedrilici

čokolada ili voće? čokolada s rižom

idealan desert topao, hladan i hrskav

slatko ili slano? slano pa slano, i onda opet slano pa slatko

omiljeni začin sve vrste bosiljka

najdraže hrvatsko maslinovo ulje domaće maslinovo ulje s otoka Raba

omiljeno domaće crno i bijelo vino Robert Naprta, Soulm vinarija: crno – Cabernet souvignon, bijelo – Chardonnay Surle

omiljena vrsta sira zreli ovčji i kozji sir

najdraža riba tuna na sve moguće načine..

kad netko kaže meso, ja pomislim na… kolinje u rodnom mjestu: čvarci, svježa jetrica s češnjakom i kuhana rakijica

omiljena vrsta i komad mesa odležani rib-eye steak

omiljena zimnica mamin ajvar

junk kojem ne mogu odoljeti street food pržena hrana: mmm, pržena krilca!

što bih skuhao za romantičnu večeru možda neobičan izbor, ali skuhao bih joj nešto zdravo, po mogućnosti na žlicu

sastojci moje omiljene pizze… tijesto od kvasa, buffalo mozzarella, mladi špinat, confitirani pommidorini, pršut, hoblani grana padano, malo krupnog papra i maslinovog ulja

nikada ne jedem… kad spavam, ali i u snovima nekad prezalogajim

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:45