Mannuccijeva srdela odnijela pobjedu u napetom dvoboju chefova!

Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: dvoboj chefova u tzv. paklenoj kuhinji izmedju Priske Thuring chefa restorana Dubravkin put i Gregoria Manuccia zavrsio je Gregorijevom pobjedom. Foto: Darko Tomas / CROPIX
 / CROPIX
Dvoboj chefova u paklenoj kuhinji Priske Thuring i Gregorija Mannuccija osvojio publiku!

snima: Darko Tomaš

Počeo je najvažniji gastro festival-Tjedan Dobre hrane. Svi gastro zaljubljenici i oni koji se to tek spremaju postati dobrodošli su ovog vikenda u City Center one East.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Otvorenje je pripalo najpoznatijoj hrvatskoj blogerici Sanji Mijac koja je naučila posjetitelje kako pripremiti zdrav i ukusan doručak. Točnije, ispekla je muffine s bundevom te ih sljubila s čašom prirodnog narančinog Juicy soka, a miris tek pečenih kolačića prolomio se trgovačkim centrom.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: prva radionica kuhanja, pripremanje muffina s tikvom koju je vodila blogerica Sanja Mijac. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Nakon obaveznog jutarnjeg obroka, glavna “riječ” pripala je Hrvoju Krajnoviću inače voditelju kulinarskih radionica portala Djeca.hr koji zajedno sa svojom kćerkicom Oljom educira znatiželjnike kako pripremiti obroke koje će vaši najmlađi doista voljeti. Ovog puta odlučio se na pripremu snack zalogaja koji su se razgrabili u trenu. Osim kulinarske radionice na centralnom mjestu, za najmlađe je osmišljen dječji kutak koji se pretvorio u pravu malu tvornicu veselih magnetića, rukotvorina od tijesta i šarenih crteža. Za kretaivnim dječjim stolom tražilo se mjesto više, a cijelim prostorom na daleko se mogao čuti dječji smijeh.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: radionica kuhanja za djecu ciji je idejni tvorac i voditelj Hrvoje Krajnovic. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Broj gastro entuzijasta povećavao se iz minute u minute pa je na radionici falafela koju je pripremio Centar za kulturu prehrane nastala već poprilična gužva budući da su posjetitelji doista mogli sudjelovati u pripremi jela.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: radionica pripremanja falafla Centra za kulturu prehrane koju vodi Vanja Varga s tri pomocnice iz publike. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Veliki dvoboj chefova

Ipak, na prave zvijezde trebalo je čekati. Prvi kulinarskih dvoboj chefova u paklenoj kuhinji pripao je glavnoj chefici zagrebačkog Dubravkinog puta Priski Thuring i Gregoriju Mannucciju. Odlučili su se uhvatiti u koštac sa srdelom. Upravo zbog mnogobrojnih kombinacija u kojima se srdela savršeno nalazi nazivaju je još i kraljicom mora. Jutro su proveli na placu obilazeći svoje izvore kako bi nabavili sve potrebno za današnji duel. Radionica je bila popunjena, a gurmani, slučajni posjetitelji i prolaznici željno su iščekivali kraj duela kako bi proglasili uspješnijeg.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: dvoboj chefova u tzv. paklenoj kuhinji izmedju Priske Thuring chefa restorana Dubravkin put i Gregoria Manuccia zavrsio je Gregorijevom pobjedom. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Napetoj atmosferi dodatno je pridonijela i vješta moderatorica Marijana Batinić pokušavajući doznati tajni sastojak ili tehniku pripreme. Tko je pobijedio? Pa vjerujemo da bi većina odgovorila kako je to nemoguće proglasiti, ali u tijesnoj borbi Mannuccijevo jelo ipak je odnijelo pobjedu.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: dvoboj chefova u tzv. paklenoj kuhinji izmedju Priske Thuring chefa restorana Dubravkin put i Gregoria Manuccia. Foto: Darko Tomas / CROPIX

-Ovo je prefino! Nisam s mora, ali kući stvarno puno pripremamo srdelu na sve moguće načine, frigane, u složencima ili samo pečene onako u pećnici, ali ovo je prefino! Probala sam prvo Priskino, pa Gregorijevo jelo i stvarno ne mogu odlučiti koje mi je ukusnije- otkrila nam je prolaznica Dora.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: dvoboj chefova u tzv. paklenoj kuhinji izmedju Priske Thuring chefa restorana Dubravkin put i Gregoria Manuccia. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Pobjedniku je uručena nagrada Delimanov Nutribullet, a možete ju osvojiti i vi ako zaigrate našu veliku nagradnu igru !

Nakon morskih delicija, prvi i jedini bavarski restoran u Hrvatskoj-Maximilijan, otkrio nam je kako pripremiti klasik- schnitzel! Na posljednjoj radionici Barbare Črgar naučili smo kako pripremiti nedjeljni ručak za trideset minuta po receptima s portala jakuham.hr koje vjerujemo da će mnogi posjetitelji danas isprobati u svojim domovima.

/ CROPIX
Zagreb, 071115. Slavonska avenija. U City centru One east odrzava se Tjedan dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci dobre i kvalitetne hrane, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: Priskine srdele na dvoboju chefova u tzv. paklenoj kuhinji izmedju Priske Thuring chefa restorana Dubravkin put i Gregoria Manuccia. Foto: Darko Tomas / CROPIX

-Izuzetno smo zadovoljni kako je protekao prvi dan. Sutra očekujemo još veći broj ljudi i ovom prilikom pozivam sve da dođu isprobati nove stvari koje neće imati prilike kušati negdje drugdje ili ako im je draža restorantska ponuda od sutra se vidimo u desecima restorana diljem zemlje s posebno osmišljenim menijima za ovu prigodu- zaključila je , Ivana Omerović, organizatorica Tjedna dobre hrane

Što vas očekuje danas?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:41