43. NAJBOLJI U EUROPI

Krajem ljeta u Zagrebu se otvara nova Franko‘s pizzerija: ‘Potražnja za našim pizzama jednostavno je prevelika‘

Zagrebački Franko‘s pizza&bar, jedna od 50 najboljih pizzerija u Europi prema vodiču 50 Top Pizza, kreće sa širenjem

Kako saznajemo, zagrebačka pizzerija i bar Franko‘s, koja je već tri godine zaredom uvrštena među 50 najboljih u Europi prema izboru 50 Top Pizza (nalaze se na 43. mjestu), krajem ljeta trebala bi proširiti svoje poslovanje.

"Sve je još u fazi gradnje, ali istina je, krajem kolovoza planiramo otvoriti novu pizzeriju u Darwinovoj ulici. Potražnja u Branimirovoj je jednostavno prevelika, vikendom ponekad moramo i odbiti goste jer ih nemamo gdje smjestiti, i zato nismo htjeli otići predaleko od tog prvog lokala", objasnio nam je ovu poslovnu odluku vlasnik Fran Župić.

image
Berislava Picek/Cropix/

Sam lokal bit će smješten u novoj VMD-ovoj zgradi, bit će nešto prostraniji i imat će i terasu. Župić nam je otkrio i da će nova pizzerija biti uređena u istom stilu, s kojim modernijim dodatkom, ponuda će također biti ista, osim što će se na meniju vjerojatno naći više vrsta tjestenina.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Osim na ovom, ekipa iz Frankosa vrijedno radi i na Oldschool by Franko‘s projektu, u sklopu kojeg su u posljednjih godinu dana otvorili čak nekoliko lokacija.

"I tu imamo nekih noviteta, u Dubravi se prebacujemo u veći prostor, u Dankovečku, tamo će ljudi moći doći sjesti i pojesti, ali bit će samo oldschool pizze u ponudi. Prije dva tjedna smo Oldschool by Franko‘s otvorili i na Horvaćanskoj, Sloboštinu ćemo proširivati, a Vlaška za sada radi kao i prije", dodao je Župić.

image
Ustupljena Fotografija/

Na kraju nam je otkrio i kako u Frankosu na Branimirovoj planiraju nastaviti s gostovanjima pa tako uskoro, osim pizzaiola, uvode i gostovanja barmena. Podsjećamo, do sada su u Frankosu pizze već pripremali Suzana Doroški, ekipa iz beogradske pizzerije Majstor i Margarita, slovenskog Pop‘s Pizza i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:56