Apsolutni favorit

Jeste li čuli za sladoled s okusom baklave? Novitet je to koji želite probati ako volite ovu slasticu

Baklava sladoled Jasmin Rudman

 Nikola Zoko
Suha smokva, gin tonic, hladne vafle... i omiljena turska slastica, sve su to sladoledi koje jedva čekamo probati, a znamo i gdje

Njivice vas očekuju s najslađim festivalom, i to onim koji vam nudi potpuni doživljaj - potpuno rashlađenje, neodoljive slatke okuse i odličnu atmosferu na jedinstvenom Festival sladoleda u čijem ritmu diše otok Krk početkom srpnja!

image

Ni zabave za djecu ne nedostaje

Nikola Zoko

Šesti je ovo po redu Festival sladoleda, koji ove godine okuplja 17 različitih tematskih ice cream cornera čiji su se vlasnici, ali i ice cream kreativci, potrudili predstaviti na poseban način. Dok šećete popularnom šetnicom u Njivicama možete kušati gluten free sladolede, odlične spojeve sladoleda i omiljenih alkoholnih pića, isprobati okus crnog korneta, ali i sladoleda baklave ili uživati u vaflima upotpunjenim sladoledom.

image

U Njivicama je 17 ice cream cornera

Nikola Zoko

“Ove je godine Festival sladoleda dobio veliki zamah, sladoledi se poslužuju na čak 17 lokacija, a zanimljiva scenografija te bogat animacijski i glazbeni program dodatan su motiv za dolazak u destinaciju. Šesto izdanje festivala bilježi najveći broj posjetitelja do sada, a velik interes lokalnog stanovništva te turista motivacija su da festival u narednim godinama nastavi rasti. Mirna Sišul, koja je autorica vizualnog identiteta festivala, osmislila je i festivalske majice koje su sve oduševile. Zahvaljujem svim izlagačima koji su se uključili u festival s maštovitim okusima sladoleda te lokalnim proizvođačima, ugostiteljima i hotelijerima koji su dali svoj veliki doprinos festivalu", rekla je zadovoljno direktorica TZ Omišalj Njivice, Andrea Orlić Čutul, koja nije krila oduševljenje festivalom.

image
Nikola Zoko

Odlučite li se i vi ovih dana uputiti u Njivice i okusiti ovu slatku priču, evo koje sve sladolede možete kušati!

image

Valle Losca

Nikola Zoko

Valle Losca sa svojom šarenom trokolicom stiže iz Voloskog, a na festivalu nudi voćne okuse sladoleda koji se pripremaju isključivo sa svježim voćem, dok mliječni okusi u sebi sadrže mlijeko s hrvatskih pašnjaka! Svi njihovi sladoledi su bez glutena, a voćni su veganski. Što posebno oduševljava na ovom korneru? Sladoled od suhe smokve i sve vrste čokolade.

image

aRoma gelato

Nikola Zoko

aRoma Gelato Experience nudi artizanski gelato koji je 100% prirodan i ručno rađen u manjim količinama, a za izradu se koriste samo najkvalitetnije namirnice kao što su Pistacchio di Bronte sa Sicilije, lješnjak iz regije Piemonte, mango Alphonso iz Indije, vanilija s Madagaskara...

image

Pri suncu

Nikola Zoko

Pri suncu by Nina Šarić nudi homemade luxury gelato za kojeg proizvode svoju sladolednu bazu. Iz bogatog asortimana izdvajaju bestsellere - čokolada, badem s medom i sorbet od manga, a u ponudi je i zanatski sladoledi na štapiću s okusom popularnih osvježavajućih koktela Gin Tonic, Aperol Spritz...

image

Jeste li za Gin Tonic ili Aperol Spritz na štapiću?

Nikola Zoko

Ema ice cream, ovaj kamiončić pun sladoleda i ljubavi prema proizvodnji domaćeg sladoleda u ponudi ima veganski i bezglutenski sladoled, a šarenilo okusa poslužuje se u kornetima ili čašicama.

image
Nikola Zoko

Di Mare Desserts dočekat će vas uz šarenilo okusa i slatkih dodataka, a njihov soft ice moći će se kušati u kombinaciji s bombonima, šarenim mrvicama, lješnjacima, kokosom, šumskim voćem ili šlagom.

image
Nikola Zoko

Aminess hotels & resorts festivalu pridružio se festivalu na čak šest svojih punktova na kojima nudi handmade ice cream Frozzie, a pripremili su i nešto posebno za sve ljubitelje kave - Affogato Experience!

image

Festivalu su se priključili i lokalni ugostitelji

Nikola Zoko

Festivalskim sladolednim užicima sa svojom su se ponudom pridružiti i lokalni proizvođači iz Njivica poput Strica, Vijona, Passage ice cream bara, Fontane, Fratellia, među kojima posebno oduševljava Bourbon iza čijih kreacija stoji Jasmin Rudman, energična Njemica, Majstor sladoleda, koja je se preselila u Njivice i počela proizvoditi sladoled. Ono što je posebno u ovom sladoledu je to što se svakodnevno priprema do svježih, pomno biranih sastojaka među kojima je puno svježeg voća s minimalnim udjelom šećera.

image

Baklava sladoled Jasmin Rudman

Nikola Zoko

Za vrijeme Festivala sladoleda Jasmin se predstavila, kako je duhovito rekla, svojom omiljenom slasticom - baklavom. Ovu slasticu uvijek jede s kuglicom sladoleda od vanilije, pa je za Festival sladoleda spojila okuse i predstavila se kuglicama baklave. Dok ga jedete ne znate je li vam bolji okus ovog kolača koji je ublažen s vanilijom ili sladoleda koji stavlja intenzitet baklave na vaše nepce. I znate što je najbolje - kad završi Festival sladoleda, baklava poslužena na ovakav način čeka vas na rivi u Njivicama zajedno s drugim okusima sladoleda i sorbeta kojima ćete se rashladiti ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:17