Bili smo na proslavi

Hiddenov prvi rođendan: Sjajna hrana, izvrsna vina i odlična ekipa dokaz su zašto slovi za najbolji restoran u Rijeci

Deni Srdoč sa svojim je mladim timom u društvu najbližih prijatelja, suradnika, partnera i vjernih gostiju proslavio godinu dana njegova riječkog wine bistroa

Na današnji dan prije točno godinu dana, chef Deni Srdoč, koji je u to vrijeme još radio i kao chef restorana Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč, otvorio je Hidden wine bistro nedaleko riječkog Korza, na adresi ulica Andrije Medulića 8. Premda je vijest odjeknula scenom, posebna najava mladom chefu nije trebala, jer su već prvi gosti prenijeli glas o novom mjestu u gradu na Rječini gdje se dobro jede ističući kako hrana nije samo fotogenična, već i doista ukusna. Stoga subotnja gužva u malom wine baru ugodne atmosfere povodom prvog rođendana Srdočeva Hiddena nikoga nije iznenadila. Okupili su se ondje prijatelji, stalni gosti, partneri i ponosna obitelj vlasnika Hiddena i chefa Željka Vukićevića, ali i cijelog mladog tima koji stoji iza ovog itekako uspješnog projekta.

image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix

Još prošle godine, kad smo razgovarali s Denijem o otvorenju Hiddena, rekao nam je kako je ideja Riječanima i njihovim gostima ponuditi jela pripremljena od svježih, lokalnih namirnica te izbor vina koje ne mogu pronaći baš u svakoj trgovini. U to smo se sami uvjerili u nekoliko navrata, posljednji put prije samo dva mjeseca kad nam je Denijeva desna ruka, chef Hiddena Željko Vukićević, pokazao što je sve Hidden postigao u tada nepunih godinu dana postojanja, o čemu možete čitati ovdje.

image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix

"Hrana koju radimo zapravo izlazi iz nekakvih standardnih okvira. Kako da vam kažem, nemamo ništa protiv blitve i krumpira, ali želimo pokazati da i to može biti zabavno", rekao nam je tada Vukićević. A upravo to pokazali su i ovu subotu kad su za 80-ak gostiju pripremili zakusku služenu uz neka od ponajboljih vina domaćih vinara o kojoj će se vrlo vjerojatno dugo pričati među svima koji su je probali. Bilo je tu, naravno, nekoliko sjajnih jela s dosadašnjeg menija, ali i nekoliko novitete.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Ali svima, vjerujte na riječ, "usta su bila puna" hvale na mali zalogaj od pržene riže i ribljeg tartara. To, naravno, ne znači kako su druga jela bila manje bolje izvedbe, već samo potvrđuje kako su Srdoč i njegov tim na dobrom putu da održe i potvrde ono što se na sceni već neko vrijeme govori - da je Hidden najbolji riječki restoran.

image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix

Uz razloge koje smo već naveli zašto biste trebali posjetiti Hidden, dodajmo i kako je u ponudi odnedavno i novi meni. Uz već dobro poznata glavna jela koja su ostala ista i na ovoj karti, Hidden nudi nova hladna i topla predjela po cijenama od 11 do 20 eura, pogodna za dijeljenje. Od hladnih istaknimo juneći proljetni tartar s medvjeđim lukom, kozice s dimljenim dagnjama, kvarnersku sipu i rillettes, a od toplih riblje fritule s muzgavcima, kozicama, oslićem i mladim lukom, trgani odojak i kvarnersku hobotnicu s dimljenim krumpirom i fermentiranim povrćem. Novitet na meniju je i Iberico odojak (mliječni praščić) za dvoje, koji peku u komadu, što bi se moglo svidjeti svim ljubiteljima mesa.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Za one koji još nisu posjetili Hidden, recimo i kako gosti sami kombiniraju koje će glavno jelo spojiti s kojim prilogom, a oni su zaista drugačiji nego bilo gdje drugdje. Pečeni batat punjen špinatom, kvinojom i kozjim sirom, grilani kelj s Grana Padano sirom i Guancialeom, pa pečena cvjetača s labnehom i zata‘arom te pržena brokula s kremom od bijelog sezama i konfitiranim češnjakom.

Hidden wine bistro radi od utorka do subote od 12 do 23 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:15