Bogat program

Dulje od mjesec dana u Slavoniji će trajati vinska manifestacija koja je dobar povod za posjet istoku zemlje

 Pexels
Ako još niste, prilika je ovo da posjetite najveće proizvođače vina u zemlji, najveći vinski podrum, najveći vinograd, vidite najveću bačvu…, ali i, kažu organizatori, kušate najbolja hrvatska vina, posebice bijela

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Valpova, Osijeka, Draža, Baranje, Erduta i Đakova najavila je Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji će trajati od 11. svibnja do 5. srpnja 2024.

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca - tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure. Po mnogočemu vinska ponuda u Slavoniji i Baranji pripada skupini “naj”, najveći proizvođači vina u Hrvatskoj, najveći vinski podrum, najveći vinograd, najveća bačva…, ali i, kako kažu organizatori, najbolja hrvatska vina, posebice bijela.

image

Festival sira i vina

Press

Ove godine Vinski mjesec započinje 11. svibnja Festivalom sira i vina u Valpovu, a zatim se uz vino družimo u Osijeku na Vinskoj šetnji muzejima 17. svibnja, na Večeri vina i umjetnosti 18. svibnja, te 25. svibnja na osječkom Wine & Walku.

image

Baranja Wine & walk

Press

Svibanjski dio manifestacije će se završiti 31. u mjesecu u Dražu u Baranji manifestacijom Vino i tambure, a i lipanj će se nastaviti u baranjskom vinogorju i to već prvog dana lipnja u Kamencu uz popularni Baranja Wine & Walk tijekom kojega u laganoj hiking-šetnji možete doživjeti vinograde i pitoreskne vidike Banskog brda. Vikend kasnije, 8. lipnja, nastavlja se u vinsko-rekreativnom stilu u Zmajevcu na Vinatlonu, a istoga dana u nedalekom erdutskom vinogorju na manifestaciji Fiš&Aljmaš otkrijte koje vino najbolje paše uz dunavsku ribu.

image

Večer vina i umjetnosti

Marko Banić/Press

Drugi dio lipnja i sam početak srpnja donose nam nova vinska iskustva. Otkrijete bajkovito đakovačko vinogorje i otvorene podrume Mandićevca 21. lipnja, a Trnave 22. lipnja u sklopu Bonavite, jedne od naših najstarijih vinskih manifestacija. Kraj Vinskog mjeseca proslavite 5. srpnja u Osijeku na drugoj ovogodišnjoj Večeri vina i umjetnosti, jednom od najposjećenijih vinskih događaja, uz koncerte, izložbe i najbolja vina Slavonije i Podunavlja.

image

Kalendar događanja VInskog mjeseca 2024

Press

Dodatne informacije potražite na web stranici Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:09