OTVARA SE LEDBURY

Chef oštro odgovorio na glasnine da izuzetan Ledbury postaje zalogajnica, a on "samo" vlasnik

 Privatna Arhiva
Legendarni londonski chef Brett Graham potvrdio da će ponovno otvoriti restoran Ledbury

Chef Brett Graham će otvoriti Ledbury krajem ovog mjeseca, objavio je britanski portal Big Hospitality Podsjetimo kako je u lipnju 2020. godine ovaj vrlo poznati chef odlučio kako neće otvoriti Ledbury nakon prvog lockdowna uslijed koronavirusa. Jednosatvno je bilo neprofitabilno i potpuno nemoguće raditi u uvjetima koje su tada nametale rigorozne epidemiološke mjere.

Najavljeno je kako će u prvoj fazi restoran raditi od utorka do subote, a služit će degustacijske menije za večeru, ručak će biti moguć jedino petkom i subotom. Neminovno je i da će se cijena degustacijskog menija povećati i iznosit će 185 funti. Promjene su najavljene i u uređenju interijera koji će sada biti daleko moderniji i prirodniji, no što je to bio nekad. Graham je izjavio kako stari Ledbury nije održiv i pripada prošlosti, a ovakav koncept omogućit će osoblju da ima više vremena za goste. Ipak, broj gostiju u sali morat će smanjiti s 55 na 45 ljudi, a velika većina stare postave vraća se u londonsku meku.

image

Privatna arhiva

Privatna Arhiva

Temperamentni Brett stao je na kraj glasinama u kojima ga se pretvaralo iz chefa u "samo vlasnika" te da će Ledbury postati gostionica: "Nisam pričao ni s kim. To su potpuno izmišljene priče. Baš me zanima kako netko tko ganja treću zvjezdicu i kuha svaki dan postane "samo vlasnik". To nema nikakvog smisla!".

Svojevremeno, za jednog našeg posjeta Ledburyju, Matija Bogdan nas je proveo kuhinjom Ledburyja što je bilo doista neponovljivo iskustvo.Atmosfera ondje bila je uzavrela do te mjere da pomislite da se prije nalazite kraj ložišta kakve parne lokomotive nego u restoranskoj kuhinji. Ondje se posebno izvještio u obradi cijelih životinja, a jednom nam je priznao kako mu je za rastranširanje cijelog jelena bilo potrebno oko 17 minuta, možda i manje. Brett je za Big Hospitality izjavio kako će biti vrlo teško postići tu maksimalnu iskoristivost životinje, no raduje ga učenje u ovoj fazi restorana koji smatra svojim novim životnim poglavljem. Istaknuo je kako bi chefovi morali biti fleksibilniji u odnosima s vlastitim proizvođačima/dobavljačima.

image
Privatna Arhiva

Posljednjih pet godina mnogo je radio na projektima vezanim za proučavanje križanja raznih vrsta svinja, goveda i peradi. Također, opskrbljuje top restorane poput Ikoyja, Moor Halla i The Clove Cluba

Trenutno rade na probama jela za novi meni, vjeruju kako će otvoriti za prijatelje 28. siječnja, a s normalnim radom započeti početkom veljače. Naše iskustvo iz Ledburyja možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:34