VELIKO SLAVLJE

Bornstein slavi 30 godina uz arhivsku graševinu i etikete poznate baranjske vinarije

Vina Belje
 Promo
Veliki 30. rođendan Bornstein slavi uz zanimljiva gostovanja domaćih vinara

Umjesto planiranog velikog slavlja povodom 30. rođendana vinoteka Bornstein slavi nizom vinskih večeri. Tako već 10. rujna nastavljaju sa suradnjama s domaćim vinarima te im u goste dolazi najveća domaća vinarija i nositeljica prvog zlata na Decanterovom ocjenjivanju, vinarija Belje.

Izgrađena je 2011. godine te se mogu pohvaliti podrumom starim gotovo 500 godina. Na dvije etaže, naime, odležavaju Premium i Goldberg vina, a dobro je spomenuti kako je graševina njihova najznačajnija vinska sorta, čija je kvaliteta vezana uz specifičnosti baranjskog područja i posebne brige o vinogradima.

image
Vina Belje
Promo

Osim prepoznatljive graševine, posebno se ponose i svojim Chardonnayem, Merlotom, Cabernet sauvignonom, Frankovkom i Pinotom crnim, sortama koje također vrlo dobro kotiraju na prestižnim vinskim natjecanjima.

Gošća večeri u Bornsteinu bit će enologinja Marijana Nedoklan, gosti će moći kušati čak sedam odabranih etiketa među kojima i dvije arhivske graševine, iz 1998. i 2006. godine, te chardonnay iz 2006. godine. Cijena večere iznosi 350 kuna. Za više detalja, posjetite njihove društvene mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:53