VIDEO

Testirali smo trik s paprikama o kojem svi pričaju, od sada ih otvaramo samo na ovaj način

 Irene Kredenets/Unsplash
Nema više borbe s košticama na komadima paprike, s ovim trikom priprema jela postaje još lakša

Koliko ste se puta mučili s otvaranjem i micanjem koštica iz paprike i koliko ste vremena na to do sada potrošili? Priznat ćemo vam, nama je to jedan od najdosadnijih kuhinjskih poslova pa, kada smo nedavno naletjeli na nekoliko videa u kojima je prikazano kako na jednostavan način otvoriti papriku uz minimalno zaostalih koštica, odmah smo požurili isprobati funkcionira li zaista.

Trik je, dakle, u tome da dio gdje se nalazi peteljka najprije ugurate unutar paprike, a zatim je jednostavno prepolovite. Srce paprike tako postaje vrlo lako izvaditi, a na polovicama ostaje tek nekoliko koštica koje vrlo lako možete odstraniti nožem ili ispiranjem paprike pod vodom.

Kako bismo se uvjerili da trik zbilja funkcionira, testirali smo ga na nekoliko različitih babura, jednom s tanjom korom te dvije s debljom. Budući da je ona s tanjom automatski i mekša, jasno je kako trik nije u potpunosti uspio te je dio srca paprike i koštica ipak ostao u polovicama.

S crvenom i zelenom paprikom stvar je bila nešto jednostavnija, no to smo pripisali ponajviše debljini ploda zbog koje se njime lakše rukuje. U svakom slučaju, trik je, više ili manje, uspio i od sada ga svakako koristimo i u vlastitoj kuhinji. Još samo da dočekamo prave domaće paprike iz vlastitog vrta i bacamo se na kuhanje.

Naš test popularnog trika pogledajte u videu u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:18