Doručak pobjednika

Ovaj jednostavan trik vašu će zobenu kašu pretvoriti iz dosadne u osobito slasnu

Bilo da se poslužite mikrovalnom pećnicom ili običnim lončićem, bit ćete gotovi za čas

U žurbi ste svakog jutra i ne stignete se posvetiti klasičnom doručku, a dosadila vam je obična zobena kaša? Odlično! Zašto jutros ne biste isprobali novi trik kako biste dobili posebno slasni jutarnji obrok! Sve što vam treba je šaka smrznutih bobičastog voća poput borovnica, koje je uvijek korisno imati u zamrzivaču.

Ako imate mikrovalnu, ubacite borovnice u posudu koja se u njoj može koristiti i zagrijte ih dvije-tri minute da se otope, omekšaju i puste sok. U slučaju da nemate mikrovalnu, to možete postići i u običnom lončiću na vatri za par minuta više kuhanja, a dobit ćete voćni umak koji zatim po želji dodajte u svoju zobenu kašu. Ovaj trik možete isprobati i s drugim smrznutim voćem poput malina, kupina, jagoda ili trešanja, a želite li malo zasladiti, možete dodati malo smeđeg šećera, meda ili javorov sirup.

Ako kašu kuhate i jedete toplu, lijepo će se pomiješati s dobivenim umakom, a ako radite zobenu kašu preko noći pa je inače hladna, vruće borovnice će je zagrijati. Ako vam je draža topla zobena kaša, a ne stignete zagrijati voće, ubacite ga smrznuto i pustite da ga topla kaša otopi. Pospite sve skupa s malo hrskave granole za još bolji dojam, a ako vam je od zobene kaše draža granola, dodajte svemu grčki jogurt i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:08