A KOJI SU VAMA DRAŽI?

Objavili trikove za još bolje pohance pa pokrenuli raspravu: "Ovo nema nikakvog smisla"

Stranica Cook‘s Illustrated objavila je savjete kako pripremiti još bolju pohanu piletinu, no korisnicima na društvenim mrežama to se nije svidjelo

Kada su u pitanju pohanci, dileme nema, volimo ih slasne i hrskave, ali ne previše masne ili s predebelom koricom od paniranja pored koje se meso može izgubiti. Upravo zato, neprestano smo u potrazi za dobrim savjetima kako ih učiniti još boljima pa nas je posebno zaintrigirala objava na Facebook stranici Cook‘s Illustrated u kojoj je pojašnjeno kako se dobar pohanac od lošeg razlikuje i po tome odvaja li se i u kojoj mjeri hrskava korica od mesa.

Navode tako, ako želite da se paniranje odvoji od mesa, u jaja možete dodati ulje, kako biste podmazali proteine. Dodaju i kako je dobro koristiti sitne mrvice koje će stvoriti kompaktniji sloj koji će zarobiti paru između mesa i paniranja i, konačno, savjetuju da pri pečenju meso zalijevate vrućim uljem. Kao razlog da se pohanci pripremaju na ovaj način naveli su dobivanje elegantnije korice koja neće postati gnjecava prebrzo.

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

Budući da su na Cook‘s Illustrated upravo pohance s većim rupama između mesa i paniranja prozvali boljima, u komentarima na društvenim mrežama izazvali su veliku raspravu. Brojni korisnici složili su se da ipak više vole komade na kojima su mrvice i meso sljubljeni, a mnogi su naveli i kako su imali prilike isprobati njemačke i austrijske šnicle, kako su uvijek bolji bili oni koji nisu imali zraka između mesa i hrskave korice te kako cijela objava nema baš nikakvog smisla.

"Nisam fan ovakve pripreme, imam osjećaj da sam zeznula cijelo jelo kada mi se dogodi da se korica odvoji od mesa", jedan je od komentara.

image
Stock_colors/Getty Images/istockphoto

"Prošlo je dosta vremena otkad sam pohađao kulinarsku školu i radio u restoranima, ali kunem se da se ista ilustracija koristi u mojim školskim udžbenicima kako bi se demonstriralo nešto potpuno suprotno od ovog posta. Kladim se da i svaki chef misli isto, a na temelju komentara, čini se da tako misle i Nijemci (i većina ljudi). Meso s desne strane očito izgleda sočnije, dok lijevo izgleda kao presjek moje cipele", napisao je drugi korisnik društvene mreže Facebook.

Bez obzira na to jeste li fan jednog ili drugog, u nastavku ostavljamo recept Marka Palfija za superhrskave i nevjerojatno aromatične pohance koje vrlo lako možete nadograditi (ili pokoji sastojak oduzeti ako vam nije pri ruci) po samo svojoj želji. Preporučujemo posluživanje uz kremastu krumpir salatu. Recepte i savjete kako je napraviti još ukusnijom možete pronaći ovdje.

Za meso će vam trebati:
pileći batak, zabatak i krilo
sol
papar
limun
majčina dušica
senf

Za pohanje:

brašno
jaja
panko mrvice
obične krušne mrvice
češnjak u prahu
luk u prahu
celer u prahu
sjemenke kumina
sjemenke kima

Priprema:

Piletini odstranite kožicu. Batak i zabatak odvojite. Zabatak otkostite, a batku nožem sastružite meso s gornje kosti kako biste dobili oblik lizalice (‘’lollipop’’). Mokru marinadu napravite tako da pomiješate sol, papar, limunov sok, majčinu dušicu i senf u omjerima po želji. Krušnim mrvicama dodajte sve suhe začine. Meso prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na posljetku u mrvice sa začinima. Pržite deset minuta na vrućem ulju temperature oko 160 stupnjeva Celzijevih.

image
Biljana Blivajs/Cropix//
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 10:27