VEGANSKA OPCIJA

Kako napraviti svilenkastu čokoladnu kremu bez slatkog vrhnja i od samo dva sastojka

 Maximfesenko/Getty Images
Prednost ove kreme je i u tome što je pogodna za vegane. Pobrinite se samo da je i čokolada koju koristite veganska

Tražite li provjereni recept za gustu, svilenkastu čokoladnu kremu kojom ćete zatim premazati kolače ili spajati biskvite, a iz određenog razloga izbjegavate slatko vrhnje i druge proizvode životinjskog podrijetla, možda će vam naša ideja pomoći. Naime, odličan ganache možete napraviti i s konzervom kokosovog mlijeka. Trebat će vam još samo 225 grama čokolade, a i sam postupak je prilično jednostavan.

image
Nicolasmccomber/Getty Images/istockphoto

Čokoladu razlomite na manje komadiće i stavite je u veću zdjelu. Konzervu kokosova mlijeka otvorite i izvadite samo gusti dio. Tekući dio spremite i koristite po potrebi kao dodatak smoothiejima ili na neki drugi način. Gusti dio kokosova mlijeka stavite u posudu koja može u mikrovalnu ili u kojoj možete zagrijavati na pari. Zagrijte mlijeko dok ne postane vruće, ali pripazite da se na površini ne pojave mjehurići. Prelijte mlijeko preko komadića čokolade i pustite da stoji 2-3 minute. Tek tada pomiješajte i pustite da se u potpunosti ohladi.

image
Malamus-uk/Getty Images/istockphoto

Ako ovako napravljenu kremu stavite u hladnjak, koristiti je možete za premazivanje biskvita, a ako ostane sobne temperature, iskoristiti je možete za prelijevanje preko slastica. Također, ako postane previše gusta, uvijek je možete staviti u mikrovalnu na minutu pa je koristiti kada postigne željenu gustoću.

Također, ovoj kremi uvijek možete dodati i malo soli i drugih začina po želji, primjerice kardamom, cimet ili tonku, a spajati je možete i s voćem kao što su višnje, borovnice ili jagode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:40