OVO JOŠ NISMO PROBALI

Jamie Oliver ima odličan trik za još brže, jeftinije i jednostavnije pohanje, sve sastojke sigurno već imate

Idući puta kada radite popečke, hrskavijima ih učinite pomoću dva svakodnevna sastojka

Nedavno smo sasvim slučajno naletjeli na kulinarsku emisiju ‘Save with Jamie‘ u kojoj slavni televizijski chef Jamie Oliver s gledateljima dijeli savjete za cjenovno pristupačna, a maštovita i prilično jednostavna jela. Od nekoliko jela s krumpirom, mljevenom junetinom i jajima, u epizodi koja se u tom trenutku prikazivala na televiziji, za oko nam je posebno zapeo način na koji je Jamie Oliver pripremao riblje popečke.

image
Bartosz Luczak/Getty Images

Sam recept i nije bio ništa posebno, niti inovativno, poznati chef koristio je losos, kozice, začine, još pokoji začin, sve sjedinio u gustu smjesu pa oblikovao u popečke. No, kako bi popečci bili što hrskaviji, Oliver je od brašna i vode napravio gustu pastu nalik ljepilu, a zatim dobivenom pastom premazao popečke i u njih utisnuo krušne mrvice. Dodao je pritom kako je to brži, jednostavniji i jeftiniji način paniranja, jer ne koristite jaja, nećete uprljati tri zdjelice već samo jednu i sve će biti gotovo brzinski, a rezultat će i dalje biti hrskavi i slasni popečci.

image
Boogich/Getty Images

Ovaj savjet prilično nam se svidio i svakako ćemo ga testirati kada idući put odlučimo za ručak pripremiti popečke, možda baš ove od oslića recept za koje donosimo u nastavku. Osim kod pripreme ribljih popečaka, ovu metodu možete iskoristiti i ako, primjerice, hrskavijima želite učiniti popečke nalik faširancima ili, pak, one povrtne.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Trebat će vam:

700 g oslića narezanog na manje komadiće

svježi kopar narezan na manje komadiće (po želji)

svježe ribani đumbir

korica 1 limuna

malo limunova soka

1 jušna žlica jogurta

malo kima (po želji)

1 češanj protisnutog češnjaka

2 žlice krušnih mrvica

1 žlica brašna za nadjev (po potrebi)

sol i papar

Za premaz:

1 žlica brašna

3-4 žlice hladne vode

krušne mrvice

Priprema:

U posudu stavite nasjeckane komadiće oslića, dodajte sitno sjeckane svježe začine, đumbir, limunov sok i koricu, protisnuti češnjak, jogurt, malo mrvica i papar te brašno. Sve dobro izmiješajte i po potrebi dodajte još malo brašna, dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se ne raspada. Zatim je ostavite u hladnjaku na pola sata i prekrijte plastičnom folijom. Radite kuglice veličine loptica za golf, premažite ih pastom od brašna i vode, uvaljajte u mrvice, a zatim ih prepržite na vrućem ulju. Ulje mora biti vruće inače će vam se okruglice natopiti uljem. Pecite ih svega 5 minuta okrećući ih sa svih strana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 13:24